Кламер БГ - Новини: Прокуратурата възобнови дело срещу обвиняем за наркобос, след като сам се предаде

Прокуратурата възобнови дело срещу обвиняем за наркобос, след като сам се предаде

България

|
Пон, 11 Юни 2018г. 13:56ч.
Прокуратурата възобнови дело срещу обвиняем за наркобос, след като сам се предаде

Спецпрокуратурата възобнови в понеделник делото срещу Мартин Георгиев, който бе в неизвестност от 2015 г., когато избяга по време на операция на МВР по залавянето му.

Оттогава насам той безуспешно се издирваше с червена бюлетина на Интерпол по обвинение за ръководство на организирана престъпна група, търгуваща с наркотици.

В крайна сметка Георгиев се предаде сам в ГДБОП на 7 юни, а три дни по-късно спецсъдът уважи искането на прокуратурата и го задържа за постоянно в следствения арест, въпреки редица пропуски на разследващите.

Един от тях, изтъкнат от магистератите, бе липсата на доказателства по делото, че обвиняемият въобще е бил призоваван на постоянния си адрес, за да му бъдат предявени обвиненията. От спецпрокуратурата увериха, че такива опити са правени и ще приложат по делото доказателства в тази посока.

Мартин Георгиев е син на Мила Георгиева, подсъдима като лидер на организирана престъпна група за ДДС измами, занимавала се и с разпространение на наркотици и убийства.

През януари 2015 г. тя бе арестувана след акцията на полицията в кв. "Бояна", при която изчезна синът ѝ. Името на Мила Георгиева, която е доведена дъщеря на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, нашумя през 2012 г., когато МВР проведе акция под кодовото наименование "Универсалните".

mediapool.bg