Кламер БГ - Новини: Шефката на "УниКредит Булбанк" Цветанка Минчева е мениджър на годината 2023

Шефката на "УниКредит Булбанк" Цветанка Минчева е мениджър на годината 2023

България

|
Пет, 03 Ноем 2023г. 17:49ч.
Шефката на "УниКредит Булбанк" Цветанка Минчева е мениджър на годината 2023

Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на

Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на "УниКредит Булбанк", беше обявена за "Мениджър на годината 2023" на 16-ото издание на конкурса за висши мениджърски постижения. Награждаването се състоя вчера на официална церемония в Софийската опера и балет.

"Мениджър на годината" се утвърди през годините като барометър на българската бизнес среда и има за цел да открои добрите практики на най-добрите лидери и професионалисти, стандарти и резултати, които допринасят за българската икономика, променят бизнес климата и също така допринасят за утвърждаване на репутацията на България по света, за да имаме по-конкурентоспособна и обърната към бъдещето икономика, посочи Александра Мирчева, председател на Съвета на директорите на "ВМ Финанс Груп" и издател на списание "Мениджър".

Президентът Румен Радев в своето приветствие преди обявяването на победителя изрази вярата си, че обществото разполага с ценен ресурс - личности, които имат визията и волята да съградят държавата. Той отправи специален поздрав към издателя и екипа на "Мениджър" по повод 25-годишнината и за приноса им към създаването и поддържането на стандарти за обективна и безпристрастна журналистика.

Цветанка Минчева сподели три истории от своя професионален път, които я определят като човек и лидер. Тя подчерта важността на отношенията в организацията и с клиентите, като посочи, че успешните партньорства се градят върху взаимно уважение и доверие. "Малко отношение е нужно понякога, за да поставим основите на успешни партньорства. А да видиш, че някой пази визитката ти 20 години, това не може да се опише. Това са нещата, които вярвам биха помогнали на всеки един човек, за да застане тук. Но това не е достатъчно, нужно е още нещо. Никой не може да бъде успешен сам, за мен е важна магичната подправка на добрия екип", допълни още г-жа Минчева в емоционалното си обръщение.

Цветанка Минчева започва кариерата си в банката като стажант през 2001 г. През годините е заемала различни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за разработването и развитието на алтернативните канали в банката. От март 2020 до юни 2021 г. тя заема длъжността заместник главен изпълнителен директор на УниКредит Банк Румъния. От септември 2021 г. е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Има икономическо образование. Завършила е MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия. От септември 2021 г. е член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България. От юни 2022 г. става негов председател. През март 2022 г. е избрана за зам.-председател на УС на Асоциацията на банките в България.

mediapool.bg