Кламер БГ - Новини: Четири жертви на неправилно изпреварване на пътя Пловдив-Карлово

Четири жертви на неправилно изпреварване на пътя Пловдив-Карлово

България

|
Нед, 22 Май 2022г. 14:37ч.
Четири жертви на неправилно изпреварване на пътя Пловдив-Карлово

Четири жертви на неправилно изпреварване на пътя Пловдив-Карлово

При тежка катастрофа, станала най-вероятно заради неправилно изпреварване на пътя Пловдив-Карлово, край село Баня, в събота вечерта, са загинали четирима души – трима от които са от едно семейство.По тази версия работи прокуратурата в Пловдив, съощиха оттам.

Инцидентът е станал около 18.30 часа, когато се сблъскали три автомобила - "Опел", "Дачия" и "Фолксваген". Първата кола се врязала в дърво. В нея пътували четирима души, като за изваждането им от купето са се намесили служители от пожарната със специализирана техника. На място е констатирана смъртта на 55-годишна жена. По-късно починал 62-годишният й съпруг, който е шофирал автомобил,. В линейката напът за болницата са починали 33-годишната им дъщеря и 34-годишният им спътник в колата.

Заради инцидента преминаващите автомобили до късния предиобед в неделя бяха насочвани по обходен маршрут от Карлово през село Марино поле, на разклона със село Ведраре към село Баня, откъдето се включваха на главния път..

В катастрофата са участвали още две коли, но те по никакъв начин не са се блъснали в първата кола.

Шофьорите на автомобилите са в шок и са обяснили, че са опитали да избегнат неправилното изпреварване и са кривнали от пътя. Те са с леки наранявания.

По първоначални данни причина за пътнотранспортното произшествие е маневра за изпреварване от водача на единия автомобил, когато не е било безопасно.

Разпитани са установените свидетели, очевидци на инцидента. Водачите на другите два автомобила са тествани за алкохол и наркотици с технически средства, като пробите им са отрицателни. Те са дали и кръвна проба за изследване.

Предвиден е повторен оглед на мястото на инцидента, за да се изяснят причините за тежката катастрофа.

mediapool.bg