Кламер БГ - Новини: ГЕРБ смята предсрочните избори за по-малък риск от кабинета

ГЕРБ смята предсрочните избори за по-малък риск от кабинета

България

|
Нед, 22 Май 2022г. 18:53ч.
ГЕРБ смята предсрочните избори за по-малък риск от кабинета

ГЕРБ смята предсрочните избори за по-малък риск от кабинета

Едни предсрочни избори в тази ситуация са нещо много рисково, но това, което правят управляващите всеки изминал ден, ми се струва далеч по-рисково, коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНР в неделя.

Според него преди вот на недоверие към кабинета обаче трябва да се одобри актуализацията на бюджета, чиито параметри обаче още не са известни.

Биков посочи, че бюджетът на страната в момента изобщо не е в действителността, защото предвижда 5.6% инфлация и 4.8% икономически растеж.

По думите му Кирил Петков дестабилизира държавата най-тежко със своята некомпетентност.

Относно това, че Германия и Италия са дотоворили възможност за плащане на руския газ в рубли, Биков коментира ,че страната ни може да се окаже в позиция на "свръх ястреби".

"И ние да сме най-глупавите в целия ЕС. Всички да вземат руски газ, а единствено ние да сме свръх ястреби в това отношение", смята той.

Темата с предсрочните избори бе коментирана в неделя и от председателя на ДПС Мустафа Кадарайъ.

Ще обявим курс за предсрочни парламентарни избори, когато сме готови за ценностно,

хомогенно, категорично евроатлантическо управление на страната, което да е с грижа към проблемите на хората; правителство, което да е с грижа към проблемите на бизнеса в тези кризисни времена. Това заяви той на възпоменателния митинг-събор в село Пристое, който се състоя по повод на годишнината от т. нар. майски събития по времето на "възродителния процес".

Според него днешната власт не решава проблемите, не преодолява кризите, а поражда допълнителни кризи в България. "Явно Пристое е мястото, откъдето трябва да се насочва и начертае правилният път за развитието на България, явно е дошло времето от Пристое пак да насочим правилния път за развитие на България", заяви Карадайъ.

Лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова коментира пред Нова нюз, че не смята, че скоро ще има предсрочни избори.

"Тези постоянни разговори по студиата внушават на хората нестабилност и неувереност, а народът ни няма нужда от това в момента. Има нужда от спокойствие, да знае, че има хора, които разбират и знаят накъде водят държавата и да го почувстват най-вече в ежедневния си живот" ., каза лидерът на социалистите.

"Нека да си вършим работата, имаме правителство, имаме антикризисен план, да не се занимаваме с тези опити да се разбие коалицията" заключи министър Нинова.

mediapool.bg