Кламер БГ - Новини: Христо Иванов недоволен от резултата: Но важното е, че ГЕРБ и ДПС са вън от властта

Христо Иванов недоволен от резултата: Но важното е, че ГЕРБ и ДПС са вън от властта

България

|
Нед, 14 Ноем 2021г. 20:28ч.
Христо Иванов недоволен от резултата: Но важното е, че ГЕРБ и ДПС са вън от властта

Христо Иванов, сн. БГНЕС

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов определи постигнатия на парламентарните избори резултат за коалицията като неудовлетворяващ, но отбеляза, че важното е, че ГЕРБ и ДПС остават извън управлението на страната.

Той коментира още, че резултатът им е такъв, че в рамките на следващия парламент "Демократична България" ще може да работи по поставените приоритети и да свърши работата, която е набелязала.

По думите му изпреварващия ги резултат на ДПС, които на предишния предсрочен вот бяха зад ДБ, се дължи на това, че "връщането на Делян Пеевски им е върнало известни финансови възможности, които самите те се оплакваха, че са им отнети".

"Независимо от съотношението на нашите резултати, важното е ,че ДПС и ГЕРБ ще са извън управлението", каза още Иванов.

Той поздрави "Продължаваме промяната" за постигания от тях резултат, но призова да се изчакат окончателното преброяване. "Те обаче получават ролятата на едни от основните мандатоносители и надеждите на България се фокусираха върху тях и трябва да дадат концепция за управлението", каза съпредседателят на "Демократична България".

"Факторите за нашия резултат са различни и не е въпросът дали те са отляли от нашата маса, а защо ние не сме си направили кампанията", отвърна той на въпрос на БНТ дали бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василав са отнели от техните гласоподаватели.

"Технически е възможно съставянето на обща парламентарна група с "Продължаваме промяната" (преди сформирането на парламента), но дали политически е възможно – ще се види следващите дни", каза още Христо Иванов..

Продължава политическото дебри при президентските избори, предстои оценка как ще се позиционираме там, допълни той.

mediapool.bg