Кламер БГ - Новини: Христо Иванов иска широка предизборна коалиция

Христо Иванов иска широка предизборна коалиция

България

|
Четв, 28 Юли 2022г. 13:05ч.
Христо Иванов иска широка предизборна коалиция

Христо Иванов иска широка предизборна коалиция

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов доразви предложението си за коалиция с "Продължаваме промяната" и заговори за широка предизборна коалиция.

Той се обяви за създаване на голяма предизборна коалиция като поредната формула на здравия разум и добави, че трябва да се търси обединение на всички сили, които са запазили духа на протеста срещу управлението на ГЕРБ през 2020 г.

Пред Нова тв Иванов посочи, че евентуалната предизборна коалиция трябва да включва не само "Демократична България" и „Продължаваме промяната", но и други формации, за да се предложи нещо ново и мотивиращо за избирателите на четвъртите избори за последната година.

"Трябва да се отнесем сериозно към предложението на "Ние идваме". Има граждански организации като БОЕЦ и инициативата "Правосъдие за всеки". Трябва да потърсим всички онези наистина знакови лица и граждански брандове", посочи Иванов.

Според него голямо мнозинство се прави от хора, политици, които могат да покажат отговорност, да оставят партийния егоизъм пред вратата и да могат да си говорят. "Нещо, което досега не можахме да направим", каза Иванов.

"На прага на четвъртите избори трябва да покажем едно нещо - че сме способни да бъдем нещо голямо, че можем да водим диалог и да споделяме вземане на решения. Трябва изначално да покажем амбиция за голямо мнозинство, за де изчезне въпросът от кампаниято кой ще бъде първи", добави той.

По думите му такава формула ще бъде привлекателна за изморените избиратели и ще ги мотивира да излязат да гласуват.

"Иначе ще се затваряме в партийния егоизъм, ще четем едни данни, които ще ни показват какво са мислили хората преди 2 седмици, а не какво ще мислят след 2 месеца, и ще дадем същия избор. И ще имаме поредната ниска избирателна активност", каза той.

Иванов добави, че е готов да седне на масата за разговори веднага, но не иска да пришпорва разговорите, за да се даде време на всички да помислят върху идеята. "Ще подходим малко по-бавно. Ще настояваме за няколко кръга разговори, за да може да се чуе и общественото мнение", посочи съпредседателят на ДБ.

mediapool.bg