Кламер БГ - Новини: Христо Иванов: Съдебната реформа започва с вашата оставка, г-н Гешев

Христо Иванов: Съдебната реформа започва с вашата оставка, г-н Гешев

България

|
Пон, 13 Дек 2021г. 16:17ч.
Христо Иванов: Съдебната реформа започва с вашата оставка, г-н Гешев

снимка БГНЕС

"Съдебната реформа започва с необходимостта от отчетен главен прокурор, тоест с вашата оставка, г-н Гешев", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов от парламентарната трибуна.

Христо Иванов напомни, че съдебната реформа се е превърнала в условие за отпускането на средствата по Плана за възстановява в размер на 13 милиарда лева и призова Гешев да освободи България от себе си.

"Позволете ми да изложа аргументите, с които "Демократична България" ще подкрепи така предложения състав на кабинет. На първо място, този кабинет заслужава да бъде подкрепен, защото в момента това е най-добрия шанс, който България има. Да има ефективно редовно правителство. Това е изключително важно и нещо, което нас ни ангажира", каза Иванов.

През това време главният прокурор сърфираше нещо в телефона си, седнал в балкона за официални гости в Народното събрание.

"Ние се радваме да подкрепим мандатоносителя, доколкото виждаме в "Продължаваме промяната", което и българските граждани видяха в тях", допълни той.

ДБ подкрепа и предложеното споразумение, което е постигнато от мандатоносителя в преки преговори с останалите политически формации. "Необходимост да търсим средния път ще гарантира, че това ще остане центристко управление", каза още Христо Иванов.

mediapool.bg