Кламер БГ - Новини: Депутат от ПП поиска да напусне парламента

Депутат от ПП поиска да напусне парламента

България

|
Пон, 13 Дек 2021г. 17:42ч.
Депутат от ПП поиска да напусне парламента

Депутат от ПП поиска да напусне парламента

Депутатът от "Продължаваме промяната" Велико Минков заяви, че напуска Народното събрание. Това стана в деня, в който новото редовно правителство бе одобрено от парламента.

"Мотивите ми са предимно лични, а от организационните най-важният е убеждението ми, че на този етап ще съм по-полезен за продължаването на промяната извън парламента, отколкото в него. Казвам това, без да имам никакво съмнение, че ако остана, ще се справя с работата да защитавам интересите на народа. За мен е по-важно като екип парламентарната група да бъде съставена от по-разнообразни по експертиза и опит членове и ако на мое място може да бъде човек, който ще върши работата отговорно и качествено поне колкото мен - тогава с радост бих отстъпил. Моят фокус на този етап ще бъде на местно ниво в Русе и областта, където тепърва ще развиваме местните структури", написа той във Фейсбук.

Минков посочва, че "подкрепя проектния Министерски съвет с вярата, че съставът му е готов да изпълни мисията си почтено и с нулева толерантност към корупцията в рамките на това управление".

"Изрично заявявам горното, за да не бъде спекулирано"", пише още той.

Цитиран от БНТ, Минков посочва, че е предприемач, а в групата на ПП има още поне 15 души, които са предприемачи, което означава, че те са достатъчно представени.

"Вече обясних, че целта на парламентарната група на ПП е да бъде максимално разнообразен като опит и експертиза. Ние сме екип, работим в екип и това е важното. Следващият, който влиза от листата, е русенец, така че русенци продължаваме да бъдем представени", каза Минков.

Според него решението му да напусне парламента "е добър знак за нов стил в политиката, за нов стандарт на водене на политика, защото се нагледахме на бивши депутати, които държат кокала до последно".

mediapool.bg