Кламер БГ - Новини: Феновете на сръбския “Раднички“ искат отбора им да играе в България

Феновете на сръбския “Раднички“ искат отбора им да играе в България

Спорт

|
Съб, 09 Апр 2016г. 11:58ч.
Феновете на сръбския “Раднички“ искат отбора им да играе в България

Най-голямата фракция фенове на футболния отбор Раднички (Ниш) започна инициатива за преместването на сръбския тим в българската "А" група, съобщава Mozzart Sport, цитиран от вестник “Сега“.

В момента “Раднички“ се намира на пета позиция във временното класиране на сръбската “Супер Лига“, но ултрасите, известни като "мераклиите", не са доволни от корупцията в шампионата на западната ни съседка.

Запалянковците дори направиха страница във Фейсбук с цел да популяризират идеята си. Тя се казва "За Раднички в първенството на България" и до този момент е харесана от малко повече от 340 души.

Раднички носи култовото прозвище "Реал от Ниш", а в историята си има едно участие в полуфиналите за Купата на УЕФА, датиращо от далечната 1982 година.

"Писна ни от уреденото първенство. Искаме да играем в българската "А" група, защото при комшиите ни не е задължително шампионите да бъдат от столицата”, пишат феновете в декларацията си, визирайки доминацията на белградските Партизан и Цървена звезда в местната лига.

Те добавят, че в България не е проблем да пратиш един от най-силните отбори, в случая ЦСКА, в трета дивизия. От 1992 година насам само в един случай шампионът на Сърбия е бил различен от Партизан и Цървена звезда, но и тогава шампион става Обилич от Белград.

mediapool.bg