Кламер БГ - Новини: Ливърпул отстрани Борусия след голов трилър в Лига Европа

Ливърпул отстрани Борусия след голов трилър в Лига Европа

Спорт

|
Пет, 15 Апр 2016г. 09:30ч.
Ливърпул отстрани Борусия след голов трилър в Лига Европа

Ливърпул сътвори поредната славна страница от европейската си история, отстранявайки на четвъртфиналите в турнира на Лига Европа един от фаворитите – отборът на Борусия Дортмунд, който не бе записвал загуба от началото на 2016 г.

Мачът на "Анфийлд" се разви с истински голов трилър, като гостите от Германия поведоха с 0:2 само след 9 минути игра с голове на Хенрих Мхитарян и Пиер-Емерик Обамеянг. Второто полувреме обаче премина изцяло по плана на Юрген Клоп и неговия отбор.

Първо Дивок Ориги намали на 1:2 в 48-ата минута, след което Марко Ройс направи резултата 1:3 в 57-ата и Ливърпул отново се нуждаеше от 3 безответни гола, за да продължи напред заради равенството 1:1 в Дортмунд.

Противно на очакванията това наистина се случи с попадения на Филипе Коутиньо (66), Мамаду Сако (78) и Деян Ловрен (90+1). С този драматиен обрат Ливърпул напомни за онзи феноменален финал на Шампионската лига през 2005 г., когато на полувремето губеше от Милан с 0:3, но в крайна сметка изравни и триумфира след изпълнение на дузпи.

В останалите четвъртфинални срещи-реванш в Лига Европа нямаше изненади и напред продължиха Шахтьор (Донецк), Виляреал и шампионите от Севиля. Украинците от Шахтьор приеха у дома португалския Брага с аванс от 2:1 и се наложиха с убедителното 4:0, като мачът ще се запомни и с двата автогола на защитника на Брага Рикардо Ферейро.

Виляреал не срещна никакви трудности при гостуването си на Спарта (Прага) и разгроми чехите с 4:2. Отново, както и в първия мач, два гола вкара нападателят на "жълтата подводница" Седрик Бакамбю.

Най-трудна се оказа задачата на Севиля. Действащият шампион в турнира допусна загуба у дома с 1:2 от Атлетик (Билбао), след като бе победил със същия резултат в първия мач. Така се стигна до дузпи, при които Севиля надделя с 5:4.

По-късно в петък ще бъде теглен жребият за полуфиналните двойки в турнира. С голям интерес се очаква и разпределението на полуфиналистите в Шампионската лига. До предпоследната фаза на най-престижния европейски клубен турнир достигнаха Реал (Мадрид), Атлетико (Мадрид), Байерн (Мюнхен) и Манчестър Сити.

mediapool.bg