Кламер БГ - Новини: Фандъкова иска Национална програма за борба с бездомните кучета

Фандъкова иска Национална програма за борба с бездомните кучета

България

|
Ср, 28 Май 2014г. 14:31ч.
Фандъкова иска Национална програма за борба с бездомните кучета

Столичният кмет Йорданка Фандъкова иска изготвяне на Национална програма за борба с бездомните кучета. Отговорен за изготвянето на програмата е Министерството на земеделието.

За това Фандъкова е изпратила писмо до земеделския министър Димитър Греков, с което пита

дали са предприети мерки по изготвянето на документа, съобщи пресцентърът на Столична община.

В писмото столичният кмет е информирала министър Греков за предприетите от общината действия за решаване на проблема с бездомните кучета. Фандъкова потвърждава и готовността на общината да участва в работата на екипа, който ще изготвя документа.

В момента се изпълнява втория етап на общинския приют за безстопанствени кучета в землището на село Горни Богров с капацитет 1094 места.

Въведени в експлоатация са общински центрове за кастрация на домашни и безстопанствени животни в районите Банкя и Илинден.

Предстои оборудване на кастрационен център в район Връбница. Продължава и дейността по кастрация и обезпаразитяване на дворни кучета.

Столичната община работи активно и с неправителствени организации, като фондация "Четири лапи", фондация "Помощ за животните- България", Българското дружество за защита на животните, сдружение "Германо-българска помощ за животните" и Национално сдружение за защита на животните, за решаване на проблема.

mediapool.bg