Кламер БГ - Новини: Училищата започват учебната година с изрядна материална база

Училищата започват учебната година с изрядна материална база

България

|
Пет, 16 Септ 2022г. 17:38ч.
Училищата започват учебната година с изрядна материална база

Училищата започват учебната година с изрядна материална база

Около 96% от учебните заведения започват настоящата учебна година с отговаряща на нормативните изисквания материална база. В останалия процент продължават да се извършват довършителни ремонтни дейности. Това показват проверките на регионалните здравни инспекции, които извършват оценка на състоянието на материалната база на училищата и при необходимост дават предписания.

В областите Ямбол, Благоевград, Велико Търново, Перник, Хасково, Габрово, Стара Загора в някои учебни заведения ремонтните дейности ще продължат и след началото на учебната година. С цел опазване здравето на учениците съответните РЗИ са издали допълнителни предписания до директорите на учебните заведения за създаване на необходимата организация ремонтните дейности да се извършват в извън учебно време.

Най-често предписваните от РЗИ мероприятия касаят: ремонти на покривни конструкции, санитарни възли, подмяна на дограма, отоплителни инсталации, осветителни тела и ремонтни дейности във физкултурни салони и др.

Във връзка с пандемията от Covid-19 Министерството на здравеопазването напомня, че към настоящия момент всички противоепидемични мерки, залегнали в заповед на министъра на здравеопазването, са с препоръчителен характер. Тяхното прилагане следва да бъде решение на директорите на съответните училища с оглед спецификите на конкретното учебно заведение и организацията на учебния процес.

mediapool.bg