Кламер БГ - Новини: Тръмп: С Ким Чен-ун се влюбихме един в друг

Тръмп: С Ким Чен-ун се влюбихме един в друг

Свят

|
Нед, 30 Септ 2018г. 14:07ч.
Тръмп: С Ким Чен-ун се влюбихме един в друг

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че по време на неговото президентство отношенията между САЩ и Северна Корея са се подобрили много и дори с лидера на Пхенян са се "влюбили един в друг". Това заяви Тръмп в събота по време на изявление пред свои привърженици от щата Западна Виржиния, цитиран от световните агенции.

"Със Северна Корея всичко е прекрасно", заяви президентът. "Когато аз заех поста (на президент), имах доста крайна позиция (относно Пхенян). Но знаете ли какво? Сега имаме прекрасни отношения, ще видим как ще е в бъдеще", добави той.

"Отначало бях много твърд, както и той, но после започнахме разговори. След това се влюбихме един в друг. Истина е. Той ми написа прекрасни писма. Ние сме влюбихме едни в друг", каза Тръмп, добавяйки, че сигурно за тези думи ще бъде критикуван от американските медии.

Президентът обърна внимание, че след срещата му с Ким Чун.ун в Сингапур на 12 юни 2018 г. Пхенян е прекратил своите ядрени и ракетни изпитания. "Вече няма ядрени изпитания и те закриват много полигони. Повече не излитат ракети", допълни Тръмп.

Преди срещата им в Сингапур през юни Тръмп многократно и грубо нападаше Северна Корея заради ядрената програма, като си позволяваше и лични обиди на Ким.

mediapool.bg