Кламер БГ - Новини: Процесът срещу Тръмп: Купуването на мълчание е чиста изборна измама, заяви прокурорът

Процесът срещу Тръмп: Купуването на мълчание е чиста изборна измама, заяви прокурорът

Свят

|
Пон, 22 Апр 2024г. 20:27ч.
Процесът срещу Тръмп: Купуването на мълчание е чиста изборна измама, заяви прокурорът

Доналд Тръмп говори пред медиите, след като напусна съдебната зала в Манхатънския наказателен съд в Ню Йорк, САЩ, 22 април 2024 г. Срещу Тръмп са повдигнати 34 обвинения за фалшифициране на бизнес документи, свързани с плащания на порнозвездата Сторми Даниълс по време на президентската му кампания през 2016 г. ЕПА/БГНЕСВ първото по рода си наказателно дело срещу бивш американски президент, което започва днес в Ню Йорк, обвиняемият Доналд Тръмп ще изслуша обяснението на прокуратурата защо е нарушил закона с предполагаемото си плащане за мълчание на порнозвезда по време на кампанията му за президентските избори през 2016 г., предаде Ройтерс.

Адвокатите на кандидата за президентска номинация на Републиканската пария също ще произнесат встъпителните си речи за първото от вероятно четири криминални обвинения, по които Тръмп трябва да се яви пред съда преди да се изправи на изборите на 5 ноември срещу кандидата на Демократическата партия Джо Байдън.

Прокуратурата твърди, че сумата от 130 000 долара, която адвокатът на Тръмп Майкъл Коен е платил на порнозвездата Сторми Даниълс за нейното мълчание за предполагаемия ѝ сексуален контакт с Тръмп, може да е заблудило избирателите в последните дни от кампанията през 2016 г., когато кандидатът на Републиканската партия се бореше и с други разкрития за сексуални връзки.

mediapool.bg