Кламер БГ - Новини: Трифонов недоволен от "Монд", бил за "защита на семейните ценности"

Трифонов недоволен от "Монд", бил за "защита на семейните ценности"

България

|
Пет, 09 Юли 2021г. 17:50ч.
Трифонов недоволен от "Монд", бил за "защита на семейните ценности"

Трифонов недоволен от

След като по-рано тази седмица излезе интервю на Слави Трифонов във френския в. "Монд", сега шоуменът и лидер на "Има такъв народ" направи уточнение.

В интервюто той е цитиран да казва, че законът в Унгария, забраняващ да се говори на малолетните за хомосексуалността, по-скоро "ни дава доказателство", че "ЕС трябва да бъде държава", за да "се попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария".

Два дни по-късно, Трифонов реши да уточни, че "или репортерът не ме е разбрал, или преводачът не му е превел".

"Истината е следната – по отношение за пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващите, моето мнение е упоменато в учредителната декларация на ИТН: "Безусловна защита на семейството и семейните ценности", написа Трифонов във Фейсбук по повод "интерпретации на интервюто, което дадох за "Льо Монд".

По-рано в петък лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира цитираното от френското издание изказване на Трифонов. "Призовавам всичко лидери на партии: колкото и да сме различни, да гарантираме националния суверенитет и независимост на България. Да запазим своята териториална цялост и идентичност. Да изпълняваме Конституцията на Република България, която не позволява ратификацията на Истанбулската конвенция като противоконституционна", посочи тя и добави, че повод за призива ѝ е именно позицията на Трифонов пред френския вестник.

"В свое интервю той заявява, че Европейският съюз трябва да стане една обща държава и че трябва да се наказват лидери като Виктор Орбан, които приемат закони, ограничаващи джендър идеологията сред непълнолетни деца. Намирам подобни идеи за бъдещето на България за опасни", обяви Нинова. Както е известно, БСП влезе в своеобразно съревнование с "патриотичните" партии у нас в истеризирането на заплахите от Истанбулската конвенция, която България така и не ратифицира. Нинова влезе в челен конфликт по тази тема с Партията на европейските социалисти, към която се числи и БСП. Видно от изборните резултати, всички тези анти-джендър фортции не са донесли допълнителна подкрепа за БСП.

По думите на Трифонов пък "явно и в чуждестранната преса има хора, които не си вършат добре работата".

"Имам предвид, че репортерът ме записваше с химикалка на лист, а не да речем с диктофон, какъвто има всеки съвременен телефон. Както и да е", добави той.

mediapool.bg