Кламер БГ - Новини: Този път президентът остана и без овациите на БСП

Този път президентът остана и без овациите на БСП

България

|
Вт, 04 Септ 2018г. 18:03ч.
Този път президентът остана и без овациите на БСП

Ден след като президентът Румен Радев разкритикува управляващите, но и обяви, че от нови избори няма смисъл, тъй като не биха дали "нова перспектива", държавният глава се оказа атакуван и от ГЕРБ, и от БСП.

Формацията на Борисов в прав текст критикува Радев, докато лидерът на социалистите без да назовава президента, обръщайки се към "народа", обяви в парламентарната си реч, че "алтернатива винаги има".

По същата тема се изказа и и депутатът от БСП Драгомир Стойнев. "БСП е демократична партия. Президентът е човек, който има собствено мнение. Той изразява своето си мнение, ние – нашето. А то е, че трябва да има колко се може по-скоро предсрочни избори“, каза народният представител.

Председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов пък отрече властта да е прокарвала лобистки закони и посочи, че президентът при всяко публично изявяване търси конфронтация.

“Той няма полезен ход, изпадна във външна изолация, дискредитира се с говореното в президентската кампания. Когато бащата на главнокомандващия казва, че няма проблем, защото няма убит човек, то как президентът говори за законност и справедливост, когато инвалид е изкаран виновен в инцидент с бащата на президента. Бях критикуван, че съм раздавал присъди като министър. Сега най-лесно е да се движим в посока най-приятна за обществото. Ако имаше смъртен случай, той как щеше да се чувства, който е укрил това 9 дни”, посочи той пред бТВ във вторник сутринта, правейки препратка инцидента в Харманли.

По-късно в в кулоарите на парламента Цветанов пък обърна внимание на изказването на президента, според когото не е добре за страната ни да има предсрочни парламентарни избори, както и че ще работи за нова перспектива за страната.

"Нека се въздържа от коментар за президента, защото човек, който прикрива инциденти и смята, че не е направено нищо нередно да изкараш един невинен човек, инвалид, виновен за пътен инцидент – не бих искал да коментирам. Бих искал да кажа следното – подготвяме се много сериозно за следващите европейски избори. Те ще бъдат избори, които ще определят посоката на цяла Европа", коментира той.

mediapool.bg