Кламер БГ - Новини: Състезание с шейни за семейства ще се състои на Витоша

Състезание с шейни за семейства ще се състои на Витоша

България

|
Нед, 13 Фев 2022г. 08:03ч.
Състезание с шейни за семейства ще се състои на Витоша

Състезание с шейни за семейства ще се състои на Витоша

Зимен семеен празник на Витоша, ще се състои тази неделя за поредна година. Събитието ще е в местността Офелиите над Златните мостове, от 11:00 до 13:00 ч. То се организира за шеста поредна година от фондация "София - европейска столица на спорта", съобщиха от Столичния общински съвет.

Състезанията с шейни ще бъдат на семеен принцип с изискване за участие на дете и родител (роднина). Записванията ще бъдат на място от 10:00 ч. до 11:00 ч. на обособен от организаторите пункт до пистата. Участието е със собствена ски екипировка и шейни. Най-добрите ще бъдат отличени с предметни награди и медали.

На голямата поляна ще се организират зимни игри, битка със снежни топки, теглене на въже, конкурс за най-добра визия на шейна, за най-голяма снежна топка, а също и за най-атрактивно претъркаляне в снега.

Ще има планинарски песни на импровизираната сцена и забавни викторини с много награди. Организаторите са ангажирали диджей, който ще забавлява децата, докато професионални аниматори ще се грижат за доброто настроение и красивата визия на малчуганите.

mediapool.bg