Кламер БГ - Новини: Стотици полети са отменени заради пробив в сигурността на летището в Мюнхен

Стотици полети са отменени заради пробив в сигурността на летището в Мюнхен

Свят

|
Вт, 27 Авг 2019г. 17:59ч.
Стотици полети са отменени заради пробив в сигурността на летището в Мюнхен

Близо 130 самолетни полета от и до летището в Мюнхен бяха временно отменени във вторник заради пробив в сигурността, предаде ДПА, цитирана от БТА. Терминал 1 и Терминал 2 на едно от най-натоварените летища в Германия бяха затворени, докато полицията залови нарушителя.

Проблемът е създаден от пътник, пристигнал с полет от страна извън ЕС. Той е трябвало да се прекачи в Мюнхен на друг полет, като преди това премине през контрола по сигурността на Терминал 2. Пътникът успял да отключи авариен изход на терминала и да премине през него, въпреки задействалата се аларма. Нарушителят е бил открит на Терминал 1.

Около пет хиляди пасажери са били евакуирани от двата терминала след задействането на алармата. Летището е започнало работа след четири часа. Чакащите на слънце пред терминалите са получили по една бутилка минерална вода.

Нарушителят е испанец, съобщава "Ройтерс". Засега не са известни мотивите за поведението му. Миналото лято на същото летище бяха отменени около 330 полета, след като жена успя да стигне до зоната за качване в самолета, без да бъда подложена на проверка от службите за сигурност, припомня ДПА.

mediapool.bg