Кламер БГ - Новини: Станислава Армутлиева се отказала да е министър на културата в кабинета 7/8

Станислава Армутлиева се отказала да е министър на културата в кабинета 7/8

България

|
Пет, 16 Юли 2021г. 09:29ч.
Станислава Армутлиева се отказала да е министър на културата в кабинета 7/8

Станислава Армутлиева се отказала да е министър на културата в кабинета 7/8

Станислава Армутлиева, която в понеделник бе предложена от шоумена Слави Трифонов за министър на културата в проектокабинета му, се е отказала от поста. Това се разбра от неин пост в социалните мрежи.

От понеделник насам в социалните мрежи започна подписка срещу кандидатурата на Армутлиева, която е подписана от над 4 700 души.

Сега тя пише, че още във вторник е размислила и е отказала поста, но за решението ѝ се разбира едва сега. Преди ден Трифонов обяви, че оттегля предизвикалата противоречиви реакции номинация на Николай Василев за министър-председател и ще ревизира предложения състав на правителство.

Бе обявена и пресконференция за петък, но още преди нея се разбра, че един от "ревизираните" министри ще е Армутлиева. "Благодаря на Слави и екипа му за доверието и честта, която ми оказаха. Ще съм на линия да помагам и на тях, и на всички онези, които приемат предизвикателството да бъдат двигатели на промяната и които счетат, че имат нужда от моя капацитет, колкото и както го видят и преценят", написа тя в дълъг статус в социалната мрежа.

Тя казва още, че на нея за финансов и за икономически министър са ѝ били представени различни имена от обявените на Мария Бойчинова и на Любомир Дацов, "но да кажем, че това е "малко" несъответствие още на старта".

Решението на Слави Трифонов да оттегли кандидатурата на Василев и да ревизира предложения състав на правителство дойде, след като всички партии, без запазилата мълчание ДПС, обявиха, че няма да подкрепят първоначалния вариант на кабинет.

mediapool.bg