Кламер БГ - Новини: Средства от новата изложба на Греди Асса ще бъдат изпратени в Украйна

Средства от новата изложба на Греди Асса ще бъдат изпратени в Украйна

Общество

|
Ср, 13 Апр 2022г. 12:37ч.
Средства от новата изложба на Греди Асса ще бъдат изпратени в Украйна

Греди Асса

"Три цвята" е озаглавена новата изложба на Греди Асса, която ще продължи от 14 до 30 април в галерия "Интро". Неизреченото продължение на заглавието би било "Жълто, синьо, черно", разказват организаторите.

Включени са работи, правени през 2014 и 2015 година, но и рисувани след 24 февруари 2022 г..

С посредничеството на Българския червен кръст, средства от продажбите на рисунките ще бъдат изпратени в Украйна, обяви художникът.

За една от творбите си той споделя: "Нарисувах тази картина през 2014 г., когато беше анексиран Крим. Заглавието на картината е "Новини". С мъка и тъга я споделям днес".

Греди Асса е роден през 1954 г. в Плевен. Завършил е Великотърновския университет и специалност "Монументална декоративна живопис". Участник е, заедно с Андрей Даниел, Божидар Бояджиев, Вихрони Попнеделев, Недко Солаков и Филип Зидаров, в неформалната група "Градът", създадена през 1985 г.

Професор е в катедра "Мода" при Националната художествена академия от 2003 г. Заместник-ректор е на НХА и ръководител на катедра "Мода" от 1999 г. През 2011 участва на Венецианското биенале. Има над 80 самостоятелни изложби.

mediapool.bg