Кламер БГ - Новини: Десетото издание на Националния конкурс "Път към Славата" 2022 събра над 2000 млади таланти

Десетото издание на Националния конкурс "Път към Славата" 2022 събра над 2000 млади таланти

Общество

|
Четв, 14 Апр 2022г. 20:34ч.
Десетото издание на Националния конкурс "Път към Славата" 2022 събра над 2000 млади таланти

Десетото издание на Националния конкурс

Десетото юбилейно издание на Националния конкурс за млади таланти ‟Път към Славата" 2022, който се проведе през март, събра над 2000 участника, съобщиха организаторите от АРТ Център "Кърнолски".

С подкрепата на Програмата за закрила на деца с изявени дарби и тази година солисти от 4 възрастова група (от 14 г. до 19 г.) бяха наградени с годишни стипендии в категория Вокал, Танци и Инструментал.

На сцената на ‟Път към славата" дебютира нова категория - ‟Звездата на Ваня Костова" за Вокал, а в ‟Класическо Пеене" за пръв път имаше международно участие. В направление ‟Танц" - за първи път се състезава нов стил - K-pop.

Участниците в Национален конкурс "Път Към Славата" освен Гран При и 1-во, 2-ро и 3-то място, получиха покани за участие в международни конкурси и фестивали в Италия, Испания, Полша, България, Румъния, Литва, Македония, Сърбия, Щвейцария и други държави, сред които "Magia Italiana" в Римини, Италия и "Karnolsky Summer Camp" в Бургас, България. Специални награди бяха присъдени и от журито; парични награди на СБУ и КНСБ, както и запис и мастеринг в Студио "Karnolsky Project Studio".

mediapool.bg