Кламер БГ - Новини: Полицията прекъсна концерт заради украинска музика в Москва (видео)

Полицията прекъсна концерт заради украинска музика в Москва (видео)

Общество

|
Пет, 15 Апр 2022г. 12:16ч.
Полицията прекъсна концерт заради украинска музика в Москва (видео)

Алексей Любимов

Концерт на световно известния пианист Алексей Любимов е бил прекъснат от полицията в Москва. Поводът е бил, че има поставено взирвно устройство в сградата. Това съобщиха присъствали на концерта във Фейсбук, предадоха руски медии.

Инцидентът е станал на 13 април вечерта в Москва в концертната зала "Рассвет". На сцената са били пианистът Алексей Любимов и певицата Яна Иванилова. Те са изпълнявали произведения по музика на Франц Шуберт и известния украински композитор Валентин Силвесторов, когато са влезли органите на реда.

Полицаите са прекъснали концерта, след като съобщили на присъстващите, че има поставена бомба в залата. Сигналът бил анонимен.

В този момент Алексей Любимов приключвал произведението на Валентин Силвесторов. От разпространено видео в yuotubeсе вижда, че полицаите изчакват пианиста да изсвири и последните акорди и тогава прекъсват концерта.

След това всички присъстващи напускат залата и чакат да приключи проверката за взривно устройство, за да се върнат отново, но концертът не е продължил.

"Не се съмняваме, че подалият сигнал за бомба, го е направил, тъй като звуча украински композитор. Полицията обаче закъсня и пострада единствено Шуберт", казват присъствали на концерта пред "Новие вести".

Сътрудници на известния пианист твърдят, че той е бил задържан. Няма официална информация от руските власти по случая.

Алексей Любимов е народен артист на Русия, професор и преподавател. Води майсторски клас по фортепиано в университета "Моцарт" в Залцбург от 1998 г.

mediapool.bg