Кламер БГ - Новини: Съмнения за Covid-19 в "Славия" и "Етър" на фона на подновяващото се футболно първенство

Съмнения за Covid-19 в "Славия" и "Етър" на фона на подновяващото се футболно първенство

Спорт

|
Четв, 14 Май 2020г. 17:41ч.
Съмнения за Covid-19 в "Славия" и "Етър" на фона на подновяващото се футболно първенство

Футболните първенства в Първа и Втора професионална лига ще бъдат подновени на 5 юни, като мачовете ще се играят без публика.

До стартирането на официалните срещи се допуска организиране и провеждане на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на играчите, но в четвъртък бяха засечени положителни проби в два тима от "А" група - "Славия" и "Етър".

Президентът на "Славия" Венцислав Стефанов съобщи пред "Дарик", че централният защитник Емил Виячки е със съмнения за коронавирус и вече е изолиран.

Междувременно пред "24 часа" президентът на "Етър" проф. Георги Камарашев нито потвърди, нито отрече появила се информация, че халфът Красимир Станоев е заразен с коронавирус.

Станоев не е тренирал с отбора, а е провеждал само индивидуални тренировки.

До 21 май Българският футболен съюз ще трябва да предложи противоепидемични мерки и правила за провеждане на контролните срещи и срещите от първенството.

Задължително е спазването на строги противоепидемични мерки.

Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения да се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки час. Трябва да бъдат осигурени диспенсери, течен сапун и еднократни кърпи за ползване. Не се позволява струпване на много хора едновременно в общите помещения.

Със заповед на спортния министър Красен Кралев се допуска и упражняването на колективни спортове за аматьори с до 12 участници без състезателен характер, без публика и само на открити места, при спазването на всички противоепидемични мерки.

mediapool.bg