Кламер БГ - Новини: Наско Сираков и други "сини" легенди призоваха Васил Божков да им предаде акциите на "Левски"

Наско Сираков и други "сини" легенди призоваха Васил Божков да им предаде акциите на "Левски"

Спорт

|
Пет, 15 Май 2020г. 18:43ч.
Наско Сираков и други "сини" легенди призоваха Васил Божков да им предаде акциите на "Левски"

Десетки легенди на "Левски", сред които Наско Сираков, Борислав Михайлов и Кирил Ивков, призоваха Васил Божков да им предаде акциите на "синия" тим.

"Ние

също сме антики като вашите любими, скъпоценни предмети от колекцията Ви и носим историята в нас, но за разлика от тях ние имаме чувства и емоции. Те ни държат живи и ни дават сили да вярваме в доброто, а то е само едно: Да върнете акциите на любимия ни "син" отбор в нашите сигурни ръце. Това е гарант за вечното съществуване на славния "Левски", посочват те.

Преди два дни близкият до Божков бизнесмен и фактически собственик на акциите на "Левски" Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов. От своя страна премиерът отказа да ги приеме и в момента те са в касата на стадион "Георги Аспарухов".

На този фон бизнесменът Кирил Домусчиев каза, че е готов да помогне с каквото може на "Левски", но отхвърли възможността да стане собственик или генерален спонсор на "сините".

Домусчиев е собственик на "Лудогорец", но през последните месеци из "сините" среди се заговори, че е възможно да поеме под някаква форма и издръжката на "Левски", след като Васил Божков обяви, че спира да го финансира.

"Много е важно "Левски" да излезе от тази ситуация и да се стабилизира. Българският футбол няма да е същият без "Левски". Ако мога да помогна с нещо, съм готов. Не ме разбирайте погрешно - няма да ставам собственик или генерален спонсор на "Левски". "Левски" има огромен потенциал и не се притеснявам за тях. Малките клубове да му мислят. Четох, че "Левски" има 1 милион привърженици. Всеки да даде по 10 лева и ще съберат 10 милиона", каза Домусчиев.

Феновете продължават да събират пари

На фона на неясното бъдеще на тима феновете му успяха да съберат 143 000 лева, които да бъдат преведени на НАП.

Запалянковците стартираха и събиране на вноската за месец юни, която е в същия размер.

До този момент са осигурени 14 365 лева.

"Левски" в момента няма пари да плаща заплатите на футболистите и ако не бъдат осигурени свежи пари, може да фалира.

mediapool.bg