Кламер БГ - Новини: Спортното министерство прави конкурс за базите на ЦСКА до 3 седмици

Спортното министерство прави конкурс за базите на ЦСКА до 3 седмици

Спорт

|
Ср, 13 Септ 2017г. 17:43ч.
Спортното министерство прави конкурс за базите на ЦСКА до 3 седмици

Министерският съвет (МС) създаде в сряда ново държавно дружество – "Сердика спортни имоти" ЕАД.

В капитала му бяха апортирани спортен комплекс "Българска армия", тренировъчната база в Панчарево, спортен комплекс "Червено знаме" и част от спортен комплекс "Къро".

Спортният министър ще упражнява правата на държавата в новоучреденото дружество. В съвета на директорите му влизат Мариана Петрова, Людмил Лазаров и Александра Левянска.

"Създаването на ново дружество ще създаде по-широк кръг от възможности за реализация на тези спортни имоти чрез публично-частно партньорство, отколкото ако бъдат включени в активите на някое от съществуващите вече дружества – "Национална спортна база" ЕАД и "Академика 2011" ЕАД", заявиха от спортното министерство.

"Учредяването на едноличното акционерно дружество и включването в капитала му на посочените обекти и спортни съоръжения ще спомогне да се предприемат действия по модернизирането им, както и за тяхното по-добро управление", допълват от ведомството.

Първата задача на ръководството на "Сердика спортни имоти" е да организира конкурс за отдаването на базите на ЦСКА под наем до 3 седмици. В началото на година кабинетът промени статута на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево от публична държавна в частна държавна собственост и ги вкара в капитала на една "Национална спортна база" ЕАД.

Подобно на търга за ембелмата на ЦСКА, и в тоза процедура се очаква да си съперничат "ЦСКА-София" на Гриша Ганчев, който в момента ползва базите, и "ЦСКА 1948", който играе в третото ниво на родния футбол.

mediapool.bg