Кламер БГ - Новини: Расисткият срам за България разплака Христо Стоичков в ефир (Видео)

Расисткият срам за България разплака Христо Стоичков в ефир (Видео)

Спорт

|
Ср, 16 Окт 2019г. 14:47ч.
Расисткият срам за България разплака Христо Стоичков в ефир (Видео)

Българската футболна легенда Христо Стоичков реагира емоционално и не можа да сдържи сълзите си, коментирайки пред телевизия Tudnusa разразилия се расистки скандал на мача България – Англия.

Българският футбол и феновете му влязоха в световните новини не толкова със загубата от 6:0 на българските национали, колкото с расистките скандирания и нацистки поздрави на част от българската публика на стадион "Васил Левски".

В социалната мрежа Туитър се разпространява призив #BanBulgaria - да се забрани участието на страната ни на следващите големи футболни първенства.

Камата бе гост в предаване на телевизия Tudnusa, където бе запитан как може да се реши проблемът.

В отговор той призова за най-строги мерки: "Да затворят за тях стадиона или по-тежко. Като в Англия преди години. Пет години, без да участват. За да разберат всички веднъж завинаги, че това са едни наркомани".

Стоичков има предвид наказанието, наложено на всички английски отбори след кървавите сблъсъци на финала "Ливърпул"-"Ювентус" през 1985 г.

Водещата пита Камата наистина ли има предвид отбора, за когото е играл и за когото е отдал сърцето си.

"Също и отборите в моята страна. Хората не заслужават да страдат. Мислиш ли, че се чувствам добре?!", отговаря той през сълзи.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от TUDN USA (@tudnusa) на Окт 15, 2019 в 1:56 PDT

mediapool.bg