Кламер БГ - Новини: Борисов: БФС може да държи Боби Михайлов 100 години, ние няма да работим с него

Борисов: БФС може да държи Боби Михайлов 100 години, ние няма да работим с него

Спорт

|
Четв, 17 Окт 2019г. 17:45ч.
Борисов: БФС може да държи Боби Михайлов 100 години, ние няма да работим с него

"Българският футболен съюз може да си държи за свой президент Борислав Михайлов още 100 години, но правителството няма да работи с него", обяви премиерът Бойко Борисов в четвъртък от Брюксел, където участва в срещата на лидерите на ЕС. Така той коментира вероятността БФС да не приеме оставката, която Михайлов подаде по негово искане, последвано незабавно от акция на ГДБОП и спецпрокуратурата във футболната централа.

"Ако искат да му взимат оставката, ние с него няма да работим", каза Борисов.

Той сне политическото си доверие от Боби Михайлов след срамния мач България-Англия на 14 октомври, завършил с шест гола загуба на националите ни и расистки прояви от българските фенове към английски футболисти.

Сега премиерът задочно отвърна и на критиките на президента Румен Радев, че каквото ни е управлението, такъв ни е и футболът, както и че напомнянето, че оставката на шефа на БФС по искане на премиера представлява недопустима намеса на държавата в една независима от нея федерация.

"Държавата повече не иска да има отношения с този БФС. Полицията си арестува, прилага си закона... И аз мога да кажа какъвто президентът на БФС, такъв и президентът на държавата. Ако искат да му взимат оставката, ако не, да не му я взимат. Ние няма да работим с него. Той е там много преди аз да съм премиер, избран от неговата партия и затова е тази защита", посочи Борисов.

Той допълни, че държавата ще работи с футболния съюз чак когато в него има промени и едва тогава може да се говори за съвместни действия: "Очаквам от БФС да работи за развиване на детско-юношеските школи, като за подобни проекти може да разчита на помощ от държавата".

Министър-председателят публично се възмути и от критичните реакции в британските медии след унизителния расистки скандал по време на футболната среща между България и Англия в началото на седмицата.

"Защо английските медии си позволиха да обиждат една държава по такъв начин? Питайте ги, те колко расистки прояви имаха във Великобритания и какво направиха. Вие сте и умни и красиви и можете да ги накарате да си признаят", обърна се Борисов към български журналисти в Брюксел.

mediapool.bg