Кламер БГ - Новини: Григор Димитров би Гофен и е в третия кръг на "Мастърс"-а в Париж

Григор Димитров би Гофен и е в третия кръг на "Мастърс"-а в Париж

Спорт

|
Ср, 30 Окт 2019г. 17:37ч.
Григор Димитров би Гофен и е в третия кръг на "Мастърс"-а в Париж

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите “Мастърс” в Париж след убедителна победа срещу поставения под номер 12 в схемата белгиец Давид Гофен с 2:0 (7:5; 6:3).

Българинът бе колеблив в началото на мача и още в третия гейм допусна да бъде "пробит". После обаче върна пробива при 3:3.

Той имаше затруднения да спечели следващите си два сервис-гейма, след което постепенно стабилизира играта си и оттам до края на мача показа стабилно превъзходство срещу 14-ия в света белгиец. Димитров успя да затвори първия сет с убедителен "пробив" точно в най-подходящия момент за 7:5.

Вторият сет мина изцяло под негова диктовка. Той на два пъти пропусна възможности да вземе подаването на противника си, като в първия от тях дори имаше цели 7 точки за пробив, но не успя да ги спечели.

Пробивът дойде в шестия гейм за 4:2 за Димитров. Последва бърза размяна на геймове и убедителен завършек на сета при 6:3 и на целия мач, продължил общо час и 26 минути.

Това бе неговата 8-ма победа срещу Давид Гофен от общо 9 мача помежду им.

С нея пък Димитров достига до третия кръг на този турнир в Париж за седма поредна година. До четвърти кръг той досега не е достигал.

За да се промени тази статистика, ще трябва в следващия си мач да победи петия в схемата австриец Доминик Тийм. Досега двамата са играли четири пъти и имат по две победи.

В предишния си мач в Париж Тийм победи трудно канадеца Милош Раонич с 2:1 (7:6 (5), 5:7, 6:4) за 2 часа и 40 минути.

mediapool.bg