Кламер БГ - Новини: Григор Димитров е на полуфинал срещу Джокович в Париж

Григор Димитров е на полуфинал срещу Джокович в Париж

Спорт

|
Пет, 01 Ноем 2019г. 18:47ч.
Григор Димитров е на полуфинал срещу Джокович в Париж

За първи път в кариерата си Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Париж, където ще срещне Новак Джокович.

Това стана след поредна двусетова победа - 6:2; 7:5, този път срещу 43-ия в света Кристиан Гарин.

Досега българинът не бе играл с 23-годишния чилиец, който през тази година отбеляза първите си по-значителни успехи в професионалния тенис.

Началото на мача, продължил 1 час и 31 минути,обещаваше бърза и безпроблемна победа за Димитров, който по всеобщо мнение на този турнир показва най-добрия си тенис. Продължението му обаче не се оказа толкова лесно.

Първият сет премина изцяло под диктовката на 28-годишния българин, който в момента е 27-ми в световната ранглиста. Всичко в играта му се получаваше, едно след друго се редуваха красиви изпълнения, също като във вчерашната му двусетова победа срещу австриеца Доминик Тийм.

Димитров проби противника си още в първия му сервис-гейм и поведе 3:0. Последва размяна на геймове. При 5:2 последва нов пробив и победа в сета с 6:2.

Вторият сет започна по същия начин – Димитров взе собствения си сервис-гейм, след което "проби" подаването на противника си и поведе с 2:0. После с лекота спечели и първите две точки в гейм, който трябваше да затвърди пробива – 30:0.

В този момент младият чилиец изглеждаше напълно отчаян и неспособен за сериозна съпротива. Изведнаж обаче като че ли и двамата тенисисти се преобразиха и мачът рязко преобърна своя ход. Гарин успя да намери верния ритъм и стил на игра, докато Димитров започна да изглежда разконцентриран, а първият му сервис "изчезна".

Чилиецът първо направи 4 последователни точки, за да върне пробива, след което набързо изравни резултата в геймовете – 2:2.

В последвалата размяна на геймове моментният спад в играта на Димитров продължи – за разлика от противника си той с доста усилия печелеше сервис-геймовете си. А при 4:4 и 40:0 отново допусна да бъде "пробит" след пет поредни точки за чилиеца (едно от които от двойна грешка).

В този момент отново настъпи психологически обрат в играта. Сервирайки за спечелване на сета този път се пропука Гарин и последва рибрейк за 5:5. Върна се увереността и самочувствие на българина, който бързо взе гейма, в който подаваше, а после с лекота отново проби разколебания си и изнервен съперник – 7:5 и 2:0 в мача.

На полуфинала на турнира утре Григор Димитров ще се изправи срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович, който във втория четвъртфинал буквално прегази седмия в света грък Стефанос Циципас с 2:0 (6:1; 6:2).

mediapool.bg