Кламер БГ - Новини: Григор Димитров е на четвъртфинал в Париж след 2:0 срещу Доминик Тийм

Григор Димитров е на четвъртфинал в Париж след 2:0 срещу Доминик Тийм

Спорт

|
Четв, 31 Окт 2019г. 17:16ч.
Григор Димитров е на четвъртфинал в Париж след 2:0 срещу Доминик Тийм

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Париж след поредната си убедителна победа – този път срещу петия в световната ранглиста австриец Доминик Тийм.

През този сезон Тийм има цели 5 трофея в турнири на АТР (най-много от всички участници в тура) и впечатляващите общо 46 победи при 17 загуби.

През целия мач българинът успя да задържи стабилно високо ниво на играта си във всички нейни показатели, за да стигне до победата с 2:0 (6:3; 6:2) само за час и 12 минути.

На четвъртфиналите той ще срещне 42-ия в света чилиец Кристиан Герин. В четвъртък Герин отстрани Жереми Шарди, след като успя да обърне тайбрека на третия сет от 3:6 до 8:6. Французинът пък в предишния кръг успя да се справи с пожъналия куп победи през този сезон руснак Даниил Медведев. Досега Димитров и Гарин не са се срещали на корта.

В първия сет срещу Тийм българинът спечели на нула първите си три сервис-гейма и междувременно взе един пробив в подаването на противника си, за да поведе с 4:1. Последва бърза размяна на геймове и 6:3 за Димитров в първия сет.

Нещата се развиха още по-бързо във втория сет. Григор Димитров взе първия си пробив в маратонския трети гейм и поведе с 2:1. Последваха още три победни за него гейма, между които и още един пробив – 5:1. Тийм с мъка успя да се задържи в мача и да намали на 5:2.

В последвалия гейм обаче на свой сервис Григор Димитров отново бе безапелационен – 6:2.

Досега най-добрият български тенисист никога не бе достигал до четвъртфинал на този турнир. Всичките му шест участия в него приключваха в третия кръг. Така той вече със сигурност ще добави точки към актива си, които ще го придвижат напред от днешната му 27-ма позиция в световната ранглиста.

mediapool.bg