Кламер БГ - Новини: Мащабна акция в Колумбия по издирването на отвлечения баща на Луис Диас

Мащабна акция в Колумбия по издирването на отвлечения баща на Луис Диас

Спорт

|
Пон, 30 Окт 2023г. 16:42ч.
Мащабна акция в Колумбия по издирването на отвлечения баща на Луис Диас

Диого Жота вдигна фланелката с номер седем на Диас, след като вкара първия гол за Ливърпул, сн. ЕПА/БГНЕС

В Колумбия тече голяма военна и полицейска акция по издирването на бащата на нападателя на Ливърпул Луис Диас, като властите предлагат награда от 40 000 паунда за информация, която ще доведе до неговото спасяване, предаде ББС в понеделник.

Повече от 120 войници, плюс полицаи, претърсиха Северна Колумбия за Луис Мануел Диас след съобщения, че въоръжени мъже са отвели него и съпругата му. Майката на играча, Силенис Маруланда, беше открита в Баранкас в събота.

Самият футболист отсъстваше от състава на Ливърпул при победата над Нотингам Форест в неделя.

Армията съобщи, че е поставила блокади по пътищата и е изпратила два моторизирани взвода, безпилотни самолети, хеликоптери и самолет с радар, които да търсят баща му.

Колумбийските власти не са предоставили подробности за съобщеното отвличане, но местните медии твърдят, че майката и бащата на Диас са били отведени от въоръжени мъже на мотоциклети на бензиностанция в Баранкас, родния им град, който се намира в Ла Гуахира, северния регион на страната.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази в Инстаграм подкрепата и молитвите на световната федерация и цялата футболна общност към Луис Диас, семейството му и приятелите му в тези трудни времена.

Колумбийската футболна федерация (FCF) излезе в социалната мрежа "Екс" с искане за освобождаване на бащата на Диас "без условия".

"Молим похитителите на Луис Мануел Диас да го освободят сега. Футболът е мир. Лучо, ние сме с теб. Колумбия е с теб", посочва се в изявлението

Президентът на Колумбия Густаво Петро каза, че "всички обществени сили са изпратени", за да намерят бащата на Диас.

Говорейки в неделя, директорът на Националната полиция генерал Уилям Рене Саламанка обяви награда от "до 200 милиона песо" (около 40 000 паунда) за информация.

Главният прокурор Франсиско Барбоса каза, че се е свързал с Диас два пъти, за да му предостави актуална информация за разследването. Получена е била информация, че Диас старши може да е във Венецуела и при тази ситуация се налага намесата на президента Петро.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп посвети неделната победа с 3-0 във Висшата лига над Форест на Диас, като каза, че са спечелили "за нашия брат".

Заобиколен от своите съотборници, Диого Жота вдигна фланелката с номер седем на Диас, след като вкара първия гол за Ливърпул.

Ливърпул заяви преди мача, че е "наясно с продължаващата ситуация", включваща семейството на Диас и че неговото състояние "ще продължи да бъде наш непосредствен приоритет".

mediapool.bg