Кламер БГ - Новини: "Лудогорец" победи "Брага" и излезе начело на групата

"Лудогорец" победи "Брага" и излезе начело на групата

Спорт

|
Пет, 20 Окт 2017г. 08:29ч.
"Лудогорец" победи "Брага" и излезе начело на групата

"Лудогорец" победи "Брага" с 2:0 като гост и излезе начело в група "С" от турнира за Лига Европа.

Румънският защитник Козмин Моци откри в 25-ата минута, а Раул Силва си отбеляза автогол в 56-ата минута.

Това беше първа победа на български отбор в Португалия в мачове от евротурнирите. От изиграните до момента девет срещи от евротурните нашите отбори имаха само загуби и един равен мач.

Наставникът на отбора Димитър Димитров поднесе две големи изненади. Едната беше титулярния състав, в който нямаше нито един футболист роден в България. Единственият с български паспорт на терена беше натурализираният бразилец Марселиньо. На негово място в 75-тата минута влезе капитанът Светослав Дяков, който беше оставен резерва в мача.

Другата изненада беше променената схема на игра. Димитров заложи на трима централни бранители - Пластун, Моци и най-новото попълнение Рафаел Форстър. Сисиньо и Натанаел играха бекове, а халфовата линия започна с Анисе, Горалски, Вандерсон и Марселиньо. На върха на атаката беше Лукоки.

"Брага" откри резултата още в 8-ата минута на двубоя, но попадението беше отменено заради засада на Паулиньо.

В 25-тата минута румънецът Козмин Моци вкара за 1:0 и българският отбор поведе в резултата.

След почивката португалецът Раул Силва си отбеляза автогол след хубав пробив отляво на Вандерсон.

Португалците имаха претенции и в 70-ата минута, когато след шут от близо топката срещна дясната ръка на Абел Анисе. Сигнал от рефера не последва, което вбеси треньора на "Брага" Абел Ферейра и той бе изгонен на трибуните.

Последва натиск на "Брага", който създаде няколко ситуации пред вратата на Ренан, но бразилецът имаше ден и спаси всички опасности, които не бяха никак малко.

Така отборът на Кирил Домусчиев спечели срещата с 2:0 и излезе на първо място в група "С" със 7 точки, с една повече от "Брага".

В другата среща от нашата група "Хофенхайм" спечели с 3:1 срещу "Истанбул Башакшехир".

mediapool.bg