Кламер БГ - Новини: Григор Димитров продължава напред на турнира в Стокхолм

Григор Димитров продължава напред на турнира в Стокхолм

Спорт

|
Пет, 20 Окт 2017г. 09:53ч.
Григор Димитров продължава напред на турнира в Стокхолм

Григор Димитров победи 203-сантиметровия поляк Йежи Янович с 2:0 сета и се класира за осминафиналите на тенис турнира в Стоклохлм от сериите АТП250.

Най-добрият български тенисист спечели срещата в оспорвана надпревара със 7:5, 7:6(5) след час и 38 минути игра. Така балансът от двубоите помежду им вече е 3:2 в полза за осмия в световната ранглиста.

Григор Димитров е поставен под номер 1 в основната схема на турнира и в следващия кръг излиза срещу Миша Зверев. Германецът отстрани чеха Виктор Троицки с 2:0 сета (6:2, 6:3).

Димитров има две победи срещу Зверев през тази година. Първата е от февруари на турнира в Ротердам, а втората от август в Монреал. Ако го победи отново, българинът ще защити точките си в турнира от миналия сезон, когато отпадна на полуфинал от Хуан Мартин дел Потро, който впоследствие спечели трофея.

Успехът на Димитров срещу Янович е 12-ти в последните му 15 мача. Българският тенисист претърпя две поражения от световния номер едно Рафаел Надал в рамките на седмица на турнирите в Пекин и Шанхай. Другата му загуба е от Андрей Рубльов във втори кръг на откритото първенство на САЩ.

mediapool.bg