Кламер БГ - Новини: Ливърпул е новият световен клубен шампион

Ливърпул е новият световен клубен шампион

Спорт

|
Нед, 22 Дек 2019г. 14:47ч.
Ливърпул е новият световен клубен шампион

Ливърпул спечели Световното клубно първенство за първи път в историята си. Английският тим победи на финала в Доха шампиона на Южна Америка Фламенго с 1:0 след продължения.

Единственият гол отбеляза бразилецът Фирмино в първото продължение на мача.

С този трофей тимът на Юрген Клоп завоюва требъл тази година след като преди това спечели Шампионската лига и Суперкупата на Европа.

Ливърпул започна започна по-силно срещата и още в началото на мача Фирмино можеше да отбележи. След това Трент Александър-Арнолд отправи силен удар от разстояние, но топката премина на сантиметри от вратата.

Постепенно Фламенго изравни играта, но не стигна до сериозни положения.

Второто полувреме отново започна с натиск на Ливърпул и пропуск на Фирмино.

В 76-а минута Мохамед Салах успя да прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада, а в 86-а минута хубав далечен изстрел на Джордън Хендерсън бе спасен с една ръка от вратаря Диего Алвеш.

В допълнителните минути на редовното време Садио Мане се откъсна и бе повален от Рафиня и съдията отсъди дузпа. След преразглеждане на ситуацията обаче той отмени решението си и мачът влезе в продължения.

В деветата минута на продълженията Фирмино реализира, след като получи пас от Мане, финтира защитник на Фламенго и прати топката в мрежата.

Минута преди края на Фламенго можеше да изравни и да се стигне до дузпи, но Линкълн Корея дос Сантос стреля над вратата.

mediapool.bg