Кламер БГ - Новини: България с две победи над Молдова в АТП Къп

България с две победи над Молдова в АТП Къп

Спорт

|
Нед, 05 Ян 2020г. 12:47ч.
България с две победи над Молдова в АТП Къп

С две чисти победи на Григор Димитров и Димитър Кузманов в Сидни срещу молдовците Раду Албот и Александър Козбинов, България прибави още две точки в актива си на АТП Къп и направи нова крачка към четвъртфиналите на тенис турнира.

В мача на двойки Григор Димитров и Александър Лазаров обаче загубиха от Албот и Козбинов.

Въпреки това след първите два кръга на турнира българските представители са начело в група "С" с 4:2 успеха и 9:6 съотношение на сетовете.

Кузманов, който впечатли с играта си още в първия си мач срещу британеца

Камерън Нори, но не успя да го победи, сега игра много убедително срещу Козбинов и взе мача с 6:1, 7:5.

Кузманов след победата си над Козбинов, сн. ЕПА/БГНЕС

Димитров пък нямаше никакви проблеми с Албот и безапелационон се наложи с 6:2, 6:3

Срещата на двойки обаче приключи с победа на молдовците с 6:4, 7:6 (4) .

България играе дисциплинирано и до момента всичко се получава добре, коментира играещият капитан на българския тим Григор Димитров след втората победа срещу Модлова.

Според него има още какво да се желае от играта на тенисистите, но засега всичко е по план.

"Всеки показва отлична дисциплина. Разбира се, има какво да се желае, но до момента нещата се получават добре", каза Димитров в интервю на корта.

"Всяка мечта започва с вяра, за да сме тук значи си вярваме. Когато осъзнах, че класирах страна за подобна надпревара не знаех с кого ще играем. Знаехме, че с когото и да играем, трябва да се борим. Нека да бъдем здрави, да бъдем постоянни, пък кой знае", добави най-добрият български тенисист.

Димитров каза, че и той се вдъхновява от съотборниците си, сн. ЕПА/БГНЕС

Димитров, за когото съотборникът му Александър Лазаров каза преди ден, че ги вдъхновява, отвърна, че и те го вдъхновяват.

"Енергията, която Григор вкарва на корта е невероятна. Веднага, още от началото, се успокоих. Бях уверен да играя до него. И това се отплати", заяви Лазаров след съвместната им победа на двойки над Великобритания.

"Да, разбира се, че и те ме вдъхновяват. Говорим си много, забавляваме се заедно, това прави нещата много по-лесни. Понякога оставяме и тениса настрана, можеш да се насладиш на момента. В същото време работим много здраво", каза сега Димитров.

Българският капитан допълни, че отборът се радва много на подкрепата на публиката в Сидни.

"Много се радваме, че играем пред тази публика, така че, хора, много ви благодаря за подкрепата. Сигурно се представяме добре, защото има българи в Австралия може би, не знам? Всичко е прекрасно до момента. Какво да кажа? Много сериозно приемам ролята си на играещ капитан, не е много лесно, понякога ми липсва малко енергия. Опитвам да се фокусирам, доколкото мога. Беше важно и Димитър да спечели първия мач", каза Димитров.

mediapool.bg