Кламер БГ - Новини: Григор Димитров: Израснал съм в България и искам да върна нещо в родината си

Григор Димитров: Израснал съм в България и искам да върна нещо в родината си

Спорт

|
Вт, 31 Дек 2019г. 16:02ч.
Григор Димитров: Израснал съм в България и искам да върна нещо в родината си

"Израснал съм в България и искам да върна нещо в родината си", заяви Григор Димитров, обяснявайки мотивацията си да се представи на високо ниво на най-новия турнир АТР Къп.

Роденият в Хасково тенесист ще бъде капитан на българския отбор в надпреварата. В отбора са още Александър Лазаров, Адриан Андреев, Димитър Кузманов и Александър Донски.

"За мен тенисът винаги е бил удоволствие и голяма страст. Израснах в България и затова винаги съм искал да върна нещо в родината си. Това че имам възможност да играя заедно с тези момчета е страхотно. Също така съм щастлив, че мога да им предам част от моя опит и те да видят какво е да си на едно по-високо ниво. Надявам се един ден и те да постигнат нещо подобно", заяви Димитров.

Той коментира последните няколко месеца и разкри как се е чувствал при пропадането си в световната ранглиста. Бившият №3 гледа обаче с оптимизъм към бъдещето: "Беше труден момент, особено когато започнах да се свличам в ранглистата. Не знаех дали ще успея да се завърна до края на годината. Имаше много въпросителни и съмнения."

"Най-важното в момента за мен е да продължавам да работя и да оставя миналото зад себе си. Да, със сигурност ще анализирам случилото се, има още няколко дни до края на годината", каза той.

Отборът на България тренира усилено в Сидни, където на 3 януари ще изиграе първите си мачове. От снимка, публикувана в Инстаграм, се вижда, че Григор и съотборниците му все пак успяват и да се забавляват край басейна.

mediapool.bg