Кламер БГ - Новини: "Един от най-добрите защитници в света" с антирекорд – 4 загубени финала за 2 години

"Един от най-добрите защитници в света" с антирекорд – 4 загубени финала за 2 години

Спорт

|
Пон, 16 Юли 2018г. 18:43ч.
"Един от най-добрите защитници в света" с антирекорд – 4 загубени финала за 2 години

Централният защитник на националния отбор на Хърватия и английския Ливърпул Деян Ловрен записа доста неприятно постижение на финала на Световното първенство по футбол в Русия в неделя.

За хърватина това бе 4-ият пореден загубен финал само за последните 2 години. Малко повече от месец преди загубата от Франция с 2:4 в Москва, Ловрен бе в състава на Ливърпул, загубил от Реал Мадрид с 1:3 финала в най-реномирания европейски клубен турнир – Шампионската лига.

През 2016 г. пък "мърсисайдци" с Ловрен в състава загубиха финалите в турнира за Купата на лигата от Манчестър Сити и в Лига Европа от Севиля.

Нито тези резултати, нито повтарящите се фрапантни грешки и твърде непостоянната форма на Ловрен през изминалия сезон в Англия обаче му попречиха да се самообяви за "един от най-добрите защитници в света" малко преди финала на Мондиала.

"Хората казваха, че съм имал труден сезон, но не съм съгласен с това. Показах защо изведох Ливърпул до финала в Шампионската лига, а сега и националния отбор. Вече съм на финала на Световното първенство. Мисля, че хората трябва да признаят, че съм един от най-добрите защитници в света", демонстрира самочувствие номер 6 в състава на Хърватия след победата с 2:1 в полуфинала срещу Англия.

mediapool.bg