Кламер БГ - Новини: "Левски" отпадна срамно от Лига Европа, "Лудогорец" продължава безпроблемно

"Левски" отпадна срамно от Лига Европа, "Лудогорец" продължава безпроблемно

Спорт

|
Ср, 18 Юли 2018г. 08:40ч.
"Левски" отпадна срамно от Лига Европа, "Лудогорец" продължава безпроблемно

"Левски" отпадна от Лига Европа, въпреки че успя да победи “Вадуц“ от Лихтенщайн с 3:2в София. Общият резултат от двата мача бе 3:3, но българският отбор загуби с 0:1 във Вадуц и тимът от Лихтенщайн продължава напред с повече голове на чужд терент.

На този фон “Лудогорец“ продължава безпроблемно напред в Шампионската лига след победа с 2:0 като гост срещу шампиона на Северна Ирландия “Крусейдърс“. Общият резутат от двата мача е 9:0.

Драмата във вторник вечерта бе на “Герена“. Колибалидаде аванс на гостите в 25-ата минута, но Сержиу Буш изравни за “Левски“ в 35-атаминута. Аймен Белаид даде надежда на домакините с гол в 53-ата, с който “Левски“ поведе с 2:1. Две минути по-късно “Вадуц“ изравни.

Сержиу Буш изпусна дузпа за “Левски“ в 75-ата минута. Десет минути по-късно Кабралвкара за 3:2 за българския отбор, но това бе недостатъчно и “Левски“ отпадна за поредна година в първия кръг на Лига Европа.

На стадиона имаше 5-6 хиляди фенове на “Левски“, които започнаха да викат “Оставка!“ още след изпускането на дузпата от Буш. Привържениците на “сините“ викаха дълго и след последния съдийски сигнал.

Треньорът на отбора Делио Роси отхвърли възможността да напусне сам: "Да подадеш оставка значи, че си се предал. Аз никога не се предавам, но резултатите не са добри и ще говоря с клуба", каза италианецът.

Според него причината за отпадането на “Левски“ е в липсата на късмет.

В Белфаст "Лудогорец" нямаше такива проблеми. Първият гол в мача падна след автогол на левият бек на домакините Родни Браунв 11-ата мин. По ирония същият футболист си вкара автогол и в първия мач в Разград.

В 65-ата минута Шверчок вкара хубав гол за 2:0, което приключи инвиерчок, който в 65-ата мин. получи пас в наказателното поле и с шут по земя в десния ъгъл оформи крайния резултат. За полския нападател това бе четвърти гол във вратата на "Крусейдърс" след хеттрика в Разград и той обра овациите при смяната си с Димо Бакалов десетина минути преди края.

mediapool.bg