Кламер БГ - Новини: ЦСКА-София и "Славия" продължават напред в Лига Европа

ЦСКА-София и "Славия" продължават напред в Лига Европа

Спорт

|
Пет, 20 Юли 2018г. 09:03ч.
ЦСКА-София и "Славия" продължават напред в Лига Европа

ЦСКА-София и “Славия" се класираха за втория квалификационен кръг на Лига Европа.“Червените“ елиминираха драматично с дузпи “Рига", а Славия продължи напред без особени проблеми,като

победидва пъти финладския “Илвес“.

ЦСКА-София победи трудно “Рига“ с 1:0 в първия мач в София. При гостуването обаче българският отбор допусна гол в 44-тата мини така преднината бе заличена. Негов автор бе Антонис Черномордис, който при центриране от корнер надскочи българската защита и стреля с глава към вратаря Витаутас Черниаускас. Вратарят не реагира добре и успя само да бутне топката в мрежатаси.

В 74-ата минута Тиаго Родригес от ЦСКА-София бе изгонен за два жълти картона. Въпреки това “червените“ получиха чудесен шанс да се класират напред минута преди изтичането на редовното време, след като реферът отсъди дузпа в тяхна полза. Кирил Десподов обаче япропусна. Така мачът влезе в продължения, които приключиха безголове.

При дузпите ЦСКА-София вкара всичкитепет. Дарко Лемаич обаче пропусна още първия изстрел за “Рига“, което дари победата на българския отбор. Интересното бе, че петата дузпа за ЦСКА-София бе вкарана от Десподов.

Съперник на "ЦСКА-София" във II квалификационен кръг ще бъде австрийският "Адмира Вакер". Мачовете са на 26 юли и 2 август, като реваншът ще бъде в Мьодлинг.

"Славия" на свой ред се класира напред без нерви. Българите бяха победили “Илвес“ с 1:0 в Тампере, а в четвъртък вечерта спечелиха с 2:1 и на Националния стадион "Васил Левски".

В герой за носителите на Купата на България се превърна Галин Иванов, който реализира и двата гола. Той откри в 36-ата мин., когато при многоходова атака се оказа непокрит в наказателното поле на "Илвес".

Финландският тим успя да изравни в 55-ата мин. Мариус Нубиси бе изтърван от защитата на домакините и с хубав удар от въздуха преодоля вратаря – 1:1.

Галин Иванов даде победата за “Славия“ с гол още в следващата минута. Той напредна през центъра към наказателното поле на "Илвес" и с техничен удар прати топката в мрежата на “Илвес“.

Във втория предварителен кръг "Славия" ще играе срещу "Хайдук" (Сплит), който завърши трети в местното първенство през миналия сезон. Мачовете по програма са на 26 юли и 2 август, като "Хайдук" е домакин в първия.

По-рано през седмица “Лудогорец“ продължи напред в Шампионската лига след две убедителни победи над северноирландския “Крусейдърс“, а “Левски“ отпадна от “Вадуц“ (Лихтенщайн).

mediapool.bg