Кламер БГ - Новини: Два от основните фаворити в Шампионската лига се срещат още на 1/8-финалите

Два от основните фаворити в Шампионската лига се срещат още на 1/8-финалите

Спорт

|
Пон, 11 Дек 2017г. 16:10ч.
Два от основните фаворити в Шампионската лига се срещат още на 1/8-финалите

Два от основните фаворити в Шампионската лига този сезон – Реал Мадрид и Пари Сен Жермен, ще се изправят един срещу друг още в 1/8-финалната фаза на турнира, стана ясно от жребия за директните елиминации, изтеглен в Нион в понеделник.

Другите две доста интригуващи срещи ще бъдат между английския шампион Челси и Барселона и италианския първенец Ювентус и Тотнъм.

Останалите три английски отбора извадиха доста по-голям късмет, изтегляйки по-преодолими съперници. Манчестър Сити ще спори с Базел за място на 1/4-финалите, Ливърпул се падна с Порто, а Манчестър Юнайтед се изправя срещу Севиля. Останалите мачове от 1/8-финалите са Шахтьор Донецк – Рома и Байерн Мюнхен – Бешикташ.

Отборите бяха разпределени в две урни, като първата беше съставена от победителите в групите, а втората – от тимовете, завършили на второ място. Поставените отбори ще гостуват в първия кръг, който ще се състои на 13/14 и 20/21 февруари. Реваншите са на 6/7 и 13/14 март.

Малко след жребия за Шампионската лига бяха изтеглени и двойките, които ще играят на 1/16-финалите във втория по значимост клубен турнир – Лига Европа. Българският шампион ще трябва да играе срещу италианския гранд Милан, който тази година има за цел триумф в надпреаварата, след като в Итлия се представя доста слабо, въпреки многомилионната селекция през лятото.

Английският Арсенал ще играе срещу непретенциозния шведски отбор Йостерсунд, а Атлетико Мадрид се изправя срещу датския Копенхаген.

Останалите мачове са Борусия Дортмунд – Аталанта, Наполи – РБ Лайпциг, ЦСКА Москва – Цървена звезда, Спартак Москва – Атлетик Билбао, Астана – Спортинг Лисабон, Лион – Виляреал. Мачовете са насрочени за 15 и 22 февруари.

mediapool.bg