Кламер БГ - Новини: Григор Димитров преговаря с Бекер за треньор

Григор Димитров преговаря с Бекер за треньор

Спорт

|
Пет, 10 Май 2019г. 12:36ч.
Григор Димитров преговаря с Бекер за треньор

Григор Димитров, който се раздели с треньора си Дани Велверду, преговаря с легендарния германски тенисист Борис Бекер, съобщи агенция "Фокус", цитирайки чужди издания.

В периода от 2013 до 2016 г. Бекер беше треньор на сръбския тенисист Новак Джокович и партньорството им доведе до спечелването на три титли от Големия шлем.

Димитров обаче още чака отговор и от Андре Агаси, който бе част от екипа му само за големите турнири заради нежеланието си да пътува през цялата година и да е далеч от семейството си.

Григор Димитров и Дани Валверду се разделиха след почти три години съвместна работа.

Валверду се присъедини към екипа на българскиятенисист през юли 2016 г. Съвместната им работа изведе Григор до най-големите му успехи в кариерата и третата позиция в световната ранглиста.

След победата във финалния Мастърс в Лондон в края на 2017г. обаче последва сериозен спад и Григор Димитров вече е на ръба да изпадне от топ 50 втениса, което доведе до очакваната им раздяла.

"Благодаря ти за последните тригодини Григор Димитров. Винаги съм на среща за теб, всеки ден", написа венецуалецът в социалните мрежи.

mediapool.bg