Кламер БГ - Новини: Кубрат Пулев с наказание и глоба за целувката с репортерката

Кубрат Пулев с наказание и глоба за целувката с репортерката

Спорт

|
Ср, 15 Май 2019г. 07:09ч.
Кубрат Пулев с наказание и глоба за целувката с репортерката

Атлетическата комисия на щата Калифорния отне боксовия лиценз на Кубрат Пулев за срок от шест месеца и му наложи глоба от 2500 долара. Повод за наказанието станаха действията на Пулев след мача с румънеца Богдан Дину. Той целуна репортерката Дженифър Равало (известна като Джени Суши) и тя подаде оплакване за сексуален тормоз.

Лицензът на Пулев е отнет до 23 септември. През това време той трябва да премине обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства. На 22 юли Пулев ще трябва да се яви отново пред комисията и да представи доказателства за приключването на наложения вече курс. Ако той не изпълни условията, наказанието ще бъде удължено на 12 месеца.

"Допуснах грешка. Не само защото беше лошо да се направи пред камера, но и постави лош пример за това как един спортист трябва да се държи публично", каза Пулев на изслушването пред комисията.

Репортерката Дженифър Равало също говори пред комисията и обяви, че Пулев я е злепоставил публично. Тя пожела извинение от боксьора. "Той изговори много лъжи, а аз замълчах досега. Искам единствено извинение, което така и не получих", каза Равало.

"Не я бях виждал след тази случка, затова не съм се извинил, исках да го направя публично", допълни Пулев.

При каквото и да е било бъдещо провинение от подобен характер, Пулев ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в територията на Калифорния.

Наказанието беше наложено с пълно единодушие при гласуването в комисията.

mediapool.bg