Кламер БГ - Новини: Григор Димитров победи Медведев и е на четвъртфинал в Индиън Уелс

Григор Димитров победи Медведев и е на четвъртфинал в Индиън Уелс

Спорт

|
Четв, 14 Окт 2021г. 10:26ч.
Григор Димитров победи Медведев и е на четвъртфинал в Индиън Уелс

Григор Димитров победи Медведев и е на четвъртфинал в Индиън Уелс

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна изненадваща победа над шампиона от Откритото първенство по тенис на САЩ Даниил Медведев.

В осминафиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс българинът отстрани втория в световната ранглиста руснак с 2:1 сета.

Въпреки че срещата не започна по най-добрия начин за Григор Димитров, този път той успя да направи обрат и триумфра след 4:6, 6:4 и 6:3 след близо два часа и петнадесет минути игра.

Негов съперник на четвъртфиналите в Индиън Уелс ще бъде Хуберт Хуркач от Полша. Той отстрани руснака Аслан Карацев с 6:1, 6:3 за около един час.

Топ ракетата ни вече може да се похвали с две победи над Даниил Медведев, след като го бе побеждавал и в "Куинс" през 2017 г. Руснакът има три успеха срещу Димитров.

Това е първи четвъртфинал, на който ще играе най-добрият ни тенисист през тази година от сериите "Мастърс". За последно той стигна до четвъртфинали на турнира в Рим 2020.

Това е и първа победа на Димитров над тенисист от топ 2 на света от 2016-а насам, когато отново на американска земя, но в Маями, българинът срази Анди Мъри.

Успехът на Димитров ще го придвижи с две места до 26-та позиция в световната ранглиста.

Първият сет

Първият сет започна без изненади. Медведев поведе след първия гейм след пробив в подаването на Димитров за 0:1, а след това спечели своя сервис гейм, за да увеличи преднината си до 0:2.

Григор успя да стабилизира представянето си и да намали до 1:2, а в четвъртия гейм стигна до първия си брейкпойнт, който обаче не успя да реализира - 1:3.

В остатъка от първата част и двамата печелеха подаванията си, а това доведе и до успеха на Медведев - 4:6.

Вторият сет

Очаквано и вторият сет започна с пробив на Медведев, но Димитров успя да върне брейка още в следващия гейм. Той заслужи овациите на публиката и на съперника си след невероятно изпълнение на удар между краката.

Пробивите продължиха да валят, като в два от следващите три гейма те бяха на сметката на Медведев и така шампионът от US Open поведе с 1:4 гейма.

Успехът му изглеждаше лесна задача, но този път очевидно Григор не мислеше така. Той успя да върне брейка и да намали до 2:4. След това взе своя сервис гейм за 3:4 и направи още един пробив за 4:4.

Руснакът изглеждаше прекършен и грешеше често, а след гейм на нула в полза на Димитров за 5:4, Медведев трябваше да сервира за оставането си в сета. Той не успя и загуби с 6:4.

Третият сет

Така се стигна до решителния трети сет, в който Григор поведе бързо с 3:0 гейма.

Медведев върна един за 3:1, но най-добрият ни тенисист успя да вземе следващите два и да поведе с 5:1.

Руснакът не се предаде и върна пробива, а след това успя да спечели гейм след изоставане от 15:30 за 5:3.

Димитров показа класа и след спечелено подаване на нула ликува за успеха с 6:3 гейма и победа в три сета.

mediapool.bg