Кламер БГ - Новини: След нов обрат Григор Димитров е на полуфинал в Индиън-Уелс

След нов обрат Григор Димитров е на полуфинал в Индиън-Уелс

Спорт

|
Пет, 15 Окт 2021г. 10:13ч.
След нов обрат Григор Димитров е на полуфинал в Индиън-Уелс

Сн. ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфинал на турнира в Индиън-Уелс (САЩ), след като победи осмия поставен в схемата и 12-ти в ранглистата на света Хуберт Хуркач (Полша) с 3-6, 6-4, 7-6.

На полуфинала на турнира от сериите "Мастърс" на твърда настилка българинът ще срещне Камерън Нори (Великобритания), който победи Диего Шварцман (Аржентина) с 6-0, 6-2. Досега двамата са се срещали веднаж и Нори победи в два сета на турнира от сериите "Мастърс" в Маями през март тази година.

Наградният фонд на турнира е 9,15 милиона долара.

Успехът на Димитров дойде след оспорвана и равностойна игра, продължила 2 часа и 37 минути. Това е втора поредна победа за него след загубен първи сет. Ден по-рано по същия начин той отстрани водача в схемата на турнира и втори в световната ранглиста Даниил Медведев от Русия.

Срещу Хуркач Димитров постигна стотната си победа в турнир от сериите "Мастърс.

В първия сет след размяна на геймове, в които Димитров печелеше по-трудно на свой сервис, в осмия гейм той се пропука след двойна грешка и две непредизвикани грешки и беше пробит за 3:5. След това Хуркач затвори сета с 6:3.

Димитров поведе във втория сет с 2:0, но веднага след това допусна изравняване. Последва размяна на геймове, докато при 5:4 в своя полза Димитров стигна до точка за пробив и спечели сета.

Българският тенисист поведе в третия сет с 5:2, но пропиля аванса си и се стигна до равенство 5:5. В последвалия след поредната размяна на геймове тайбрек Димитров поведе с 4:1 и затвори мача при 7:2.

"Опитвам се да си възвърна добрия ритъм в тениса и в живота. В момента не чувствам болки. Да знам, че тялото ми е добре, ми дава увереност. Наслаждавам се на живота", каза българският тенисист след мача.

"Преди месец имах тежък период, трябваше да се оттегля от турнир заради контузия, което ми се случи на три от турнирите в Големия шлем тази година. Беше ми трудно, но си казах: "Добре, вече се е случило, нека се върнем към важното и малко по малко започнем да градим отново." Мисля, че е важно, когато нещата не вървят, да направиш една, две или три стъпки назад, за да знаеш накъде отиваш", разказа той.

mediapool.bg