Кламер БГ - Новини: Григор Димитров отпадна на четвъртфинала в Пекин

Григор Димитров отпадна на четвъртфинала в Пекин

Спорт

|
Пон, 02 Окт 2023г. 19:31ч.
Григор Димитров отпадна на четвъртфинала в Пекин

Григор Димитров напусна турнира в Пекин, след като не успя да победи шестия в света Яник Синер, сн. ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров отстъпи с 4:6, 6:3, 2:6 пред италианеца Яник Синер след 2 часа и 32 минути игра и отпадна на четвъртфинала от тенис турнира в Пекин от сериите ATP-500.

Така той се размина с шанса да запише две последователни победи над играчи от топ 10 на световната ранглиста, след като в неделя победи в два сета четвъртия в света Холгер Руне от Дания, но сега не успя да надделее над шестия в ранглистата.

За победата си над Димитров пък Синер получи правото да се изправи срещу водача в схемата Карлос Алкарас, който по-рано в понеделник отстрани норвежеца Каспер Рууд в друг мач от четвъртфиналите.

Двубоят започна с пробив за Синер още в първия гейм. Той бе реализиран от четвъртата възможност, която се откри пред италианеца и се оказа единственият брейк в целия първи сет. Димитров, финалист в Пекин през 2016 година, имаше само две възможности за връщане на пробива, които дойдоха в четвъртия гейм, но Синер успя да ги отрази, за да запази контрола си над откриващата част, предаде БТА.

Във втория сет ситуацията на корта леко се измени. Синер продължаваше да прави много трудни сервис геймовете на Димитров, но българинът бе максимално концентриран в най-важните точки. Той отрази всички осем възможности за пробив, които се откриха пред италианеца, а освен това успя и да спечели за пръв път подаването на съперника си. Това се случи в осмия гейм, когато Синер спаси два брейкбола, но не успя да го стори при третия.

Така мачът се насочи в решителен трети сет. Той започна много по-добре за Синер, който реализира ранен пробив и дръпна с 3:0 гейма.

В петия гейм Димитров имаше точка за връщане на пробива, но ударът му от бекхенд се спря в горния край на мрежата.

В следващия сервис гейм на Синер българинът имаше още два шанса да върне пробива, но със силния си сервис Синер отново успя да се спаси и да поведе с 5:2 гейма. Това бе и точката на пречупване за Димитров, който допусна пробив на нула в оказалия се последен гейм на срещата.

За достигането си до четвъртфиналите в Пекин Григор Димитров ще вземе 90 точки за световната ранглиста и 99 560 долара от наградния фонд, който възлиза на общо 3 633 875 долара.

mediapool.bg