Кламер БГ - Новини: Григор Димитров е с Covid-19

Григор Димитров е с Covid-19

Спорт

|
Нед, 21 Юни 2020г. 23:29ч.
Григор Димитров е с Covid-19

Най-добрият български тенисист и световен номер 19 Григор Димитров съобщи в профила си в Инстаграм, че е болен от коронавирус. Той е дал положителна проба за Covid-19 след прибирането си в Монако.

Димитров се отказа в неделя от турнира "Адрия Тур" в хърватския град Задар веднага след първата си загуба от Борна Чорич. Обяснението бе, че не се чувства добре и има температура

"Здравейте, искам да съобщя на всички мои фенове и приятели, че дадох положителна проба за Covid-19, след като се прибрах в Монако", написа българинът в социалната мрежа.

"Искам да се уверя, че всеки, който е бил в контакт с мен в последните дни, ще си направи тест и ще вземе нужните предпазни мерки. Много съжалявам, ако съм навредил на някого. Сега съм обратно у дома и се възстановявам. Благодаря ви за подкрепата и, моля ви, останете на сигурно място и здрави", посочи той.

Преди това Димитров се включи в първия от месеци на прекратени тенис турнири заради коронавируса, който бе организиран в сръбската столица Белград от световния номер едно в тениса Новак Джокович.Участваха няколко от популярните тенисисти като Александър Зверев и Доминик Тийм.

В

последните дни се разрази скандал, след като стана ясно, че е имало сериозно парти в нощен клуб в центъра на Белград след края на тенис турнира там. На разпространените снимки от масовата веселба, спретната въпреки пандемията, се вижда как домакинът на надпреварата Новак Джокович купонясва заедно с колегите си, сред които и Григор Димитров, припомни БНР.

Малко по-късно стана ясно, че Джокович е бил контактен с баскетболиста от "Партизан" Никола Янкович, който също е дал положителна проба за коронавирус.

Заради новината за заболяването на Григор Димитров тази вечер беше отложен финалът на турнира в Задар между Джокович и Андрей Рубльов.

Според сръбския тв канал SK всички тенисисти, участвали на турнирите в Белград и Задар, ще бъдат тествани за Covid-19.

Официалните състезания на тенис асоциацията са прекратени от март месец именно заради мерките срещу пандемията.

Турнирите на Джокович бяха опит за връщане на тенисистите в ритъм след тежки седмици на бездействие.

mediapool.bg