Кламер БГ - Новини: Полицията в Хасково издирва контактните фенове на Григор Димитров

Полицията в Хасково издирва контактните фенове на Григор Димитров

Спорт

|
Вт, 23 Юни 2020г. 08:35ч.
Полицията в Хасково издирва контактните фенове на Григор Димитров

Сръбският тенисист Виктор Троицки също е дал положителен тест за коронавирусслед участието си в демонстративния турнир “Адриа тур“ в Задар, организиран от Новак Джокович, съобщава Sports Journal, цитиран от “Сега“.В същото време българската полиция е започнала издирване на всички фенове, които са успели да се доближат до Григор Димитров по време на неговото последно посещение в Хасков.

Преди два дни българският тенисист обяви публично, че е болен от Covid-19. След това започна масово тестване и се установи, че хърватският му колега Борна Чорич също е заразен, но няма симптоми. Заразени са и хора от щабовете на Димитров и Джокович.

Виктор Троицки се оттегли от турнира, като обясни, че е контузен. Очевидно обаче основната причина за безпокойството е да не застрашава другите играчи и да не разпространява допълнително вируса.

Освен Виктор, бременната му съпруга Александра също е заразена, но дъщеря им е с отрицателен резултат от теста.

Отрицателни са всички изследвани до момента проби на хората, които са се срещнали с Григор Димитров миналия вторник по време на тренировката му в Хасково, съобщи бТВ. Въпреки това те трябва да спазват 14-дневната карантина.

Задължителна е изолацията и за хората, които не са се изследвали, но са имали контакт с тенисиста на по-малко от метър и половина. Срокът за самоизолация е със задна дата и започва да тече от миналия вторник. Отрицателни са пробите на кмета на Хасково, както и на родителите на Димитров. Към момента не са издирени всички контактни лица, присъствали на тренировката на тенисиста. Здравната инспекция в Хасково и полицията работят по издирването им.

mediapool.bg