Кламер БГ - Новини: И Новак Джокович е заразен с коронавирус

И Новак Джокович е заразен с коронавирус

Спорт

|
Вт, 23 Юни 2020г. 16:28ч.
И Новак Джокович е заразен с коронавирус

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович също е с коронавирус. Тестът на играча е положителен, съобщиха от екипа му.

Джокович се изследва за Covid-19 при пристигането си в Белград, след като се наложи да отмени демонстративния турнир от веригата "Адриа тур", която сам организира. Причината е, че част от участниците в него, както и хора от екипите им дадоха положителни резултати за коронавируса. Сред тях е най-добрият български тенисист Григор Димитров.

Джокович към момента не проявява симптоми на вируса, допълват от екипа му. Освен него на тестове са се подложили екипът и семейството му.

Според официалното съобщение с положителен тест е и съпругата на Джокович - Йелена. Тя също не проявява симтоми. Изследванията на децата им са отрицателни.

Сн. ЕПА/БГНЕС

Преди ден други двама играчи от "Адрия тур" дадоха положителни резултати за коронавирус - Борна Чорич и Виктор Троицки. Заразени са и треньорът на Григор Димитров Кристиан Гро, физиотерапевтът му Алгис Христов, кондиционният треньор на Новак Джокович - Марко Паники, бременната съпруга на Троицки.

Александър Зверев, Новак Джокович, Григор Димитров и Доминик Тийм (от ляво ) позират прегърнати на една от пресконференциите в рамките на "Адриа тур". СН. ЕПА/БГНЕС

"Съжалявам за всеки положителен случай. Надявам се, че всички заразени ще са добре. Ще остана изолиран 14 дни и след 5 дни ще повторя теста", заявява в официално съобщение Джокович.

В него се казва още, че идеята за турнира е била благородна, а целта му да се съберат средства за играчи в нужда.

"Всичко, което направихме в последния месец, беше от чисто сърце и с добри намерения“, каза Джокович, който оглавява и организацията на тенисистите от ATP. „Нашият турнир имаше за цел да обедини и да предаде послание за солидарност и съпричастност. Той трябваше да даде възможност на начинаещи и утвърдени играчи от Южна и Източна Европа да играят във време, в което състезанията са отменени заради Covid-19", пише още в съобщението на световния номер 1 в тениса.

Мачовете от демонстративния турнир от "Адрия тур" в Белград се играха пред пълни трибуни, а голяма част от зрителите не носеха маски. Сн. ЕПА/БГНЕС

Последва и съобщение, че останалите събития от "Адриа тур" отпадат. Става въпрос за двудневния турнир, планиран за 3 и 4 юли в Баня Лука, Босна, както и демонстративният мач на Джокович с босненския тенисист Дамир Джумур в Сараево, който трябваше да е на 5 юли.

Световният номер 1 Новак Джокович бе сериозно разкритикуван за организацията на демонстративните турнири. На мачовете не се спазваха противоепидемични мерки, състезателите се прегръщаха и стояха близо за общи снимки, правиха си снимки с феновете, използваше се един микрофон на пресконференциите, а в Белград те се събраха и на бурно парти в местна дискотека.

mediapool.bg