Кламер БГ - Новини: Втородивизионен тим изхвърли "Байерн" от купата на Германия

Втородивизионен тим изхвърли "Байерн" от купата на Германия

Спорт

|
Четв, 14 Ян 2021г. 08:52ч.
Втородивизионен тим изхвърли "Байерн" от купата на Германия

Втородивизионният "Холщайн Кил" поднесе изненадата във втория кръг за Купата на Германия, след като отстрани гранда "Байерн" Мюнхен.

Срещата приключи при резултат 2:2 в редовното време, а след изпълнението на дузпите домакините спечелиха с 6:5 след пропуск на Марк Рока.

Началото на двубоя не предвещаваше такъв обрат. Баварците поведоха в резултата чрез Серж Гнабри, който беше точен в 14-ата минута.

Фин Бартелс обаче изравни в 37-ата минута след гаф в отбраната на "Байерн". Той излезе сам срещу Мануел Нойер и намери долния ляв ъгъл за 1:1.

Веднага след почивката Лерой Сане върна аванса на шампионите с невероятно изпълнение на пряк свободен удар. Той завъртя топката майсторски над стената с ляв шут и намери горния десен ъгълна вратата.

Малко след това обаче домакините сензационно отново можеха да изравнят, но Мюлинг пропиля златното положение и шутира покрай вратата.

Мюнхенци вече доиграваха мача, когато бяха шокирани от Хауке Вал. Той засече топката и с комбинация от рамо и глава в 95-ата минута прати мача в продължения. В тях не падна нов гол и всичко се реши от дузпите.

mediapool.bg