Кламер БГ - Новини: България победи Нидерландия и остава в Лигата на нациите

България победи Нидерландия и остава в Лигата на нациите

Спорт

|
Пет, 08 Юли 2022г. 18:02ч.
България победи Нидерландия и остава в Лигата на нациите

Сн. Българска федерация по волейбол

Българският национален отбор по волейбол победи с 3:1 (22:25, 25:16, 25:21, 25:21) Нидерландия в двубой от Лигата на нациите за мъже и така успя да запази мястото си в турнира и за следващия сезон.

В полския град Гданск българите изоставаха в резултата, но направиха обрат и осигуриха оставането си в турнира и през следващия сезон.

Най-резултатен за българския успех бе Мартин Атанасов с 20 точки. Неговият съотборник Александър Николов добави още 14 точки.

Много добра игра показа и центърът Слави Гоцев, както и разпределителят Георги Сеганов.

Младият Денис Карягин също успя да изнесе силен мач.

Нимир Абдел-Азиз пък се отличи с 25 точки за Нидерландия.

Българите имат актив от 9 точки след 2 победи и 9 поражения на 13-о място във временното класиране.

В събота България ще се изправи срещу състава на Китай.

Този сезон българите играят без най-добрите си играчи Цветан Соколов и Тодор Скримов. Отборът е подмладен и се води от треньора Николай Желязков.

Докато мачът се играеше, излезе информация, че един от най-големите български таланти в българския волейбол Александър Николов ще играе в шампиона на Италия - Кучине Лубе (Чивитанова).

18-годишният Николов е син на доскорошния национал Владимир Никилов.

Николов стана "Най-добър волейболист: в колежанското първенство на САЩ през изминали сезон, а с екипа на националния отбор на България изигра много силни двубои в Лигата на нациите.

"Всичко стана много бързо и неочаквано. От една страна съм радостен, но от друга - притеснен", каза бащата Владо Николов, който е шампион на Италия с Тренто и Кунео.

mediapool.bg